Segedínsky guláš
Segedínsky guláš (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
... ,,od kapusty chlap je hustý,, ..... niektorá kapusta preháňa , vtedy máte ,,husté behanie,, vy
30-45 minút príprava |
50-60 minút tepelná úprava |
Postup
- potrebné suroviny
- nakrájame si cibuľu nadrobno , mäso na kocky a kapustu na menšie kúsky
- cibuľu si osmahneme na horúcom oleji do sklovita
- pridáme na kocky pokrájané mäso ... premiešame
- osolíme a okoreníme čierným mletým korením a osmahneme, kým nám mäso ,,neobelie,, ...potom zavrieme tlakový hrniec a dusíme asi 20 - 25 minút
- keď je mäso skoro hotové , pridáme pokrájanú kapustu
- premiešame
- podlejeme vodou
- pridáme ostatné korenie , bobkový listy , celé nové korenie a čierne korenie a necháme povariť
- medzitým si na suchej panvici prehrejeme asi dve či tri lyžice múky a ked začne hnednúť, pridáme olej a premiešame spolu
- pridáme červenú mletú papriku, premiešame a za stálého miešania podlievame trochou vody, kým nemáme krémovú konzistenciu ...pozor na hrudky ..... ak sa vám hrudky spravia, preložte zátrepku do vyššej nádoby a použite tyčový mixér
- ..... kremovú zátrepku pridáme ku kapuste a premiešame
- smotanu premiešame s vegetou
- a tým chuť zjemníme .... dochutíme octom podľa vlastnej chuti a necháme prejsť varom
- .... DOBRÚ CHUŤ