Segedínsky guláš

Segedínsky guláš (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

... ,,od kapusty chlap je hustý,, ..... niektorá kapusta preháňa , vtedy máte ,,husté behanie,, vy

30-45 minút
príprava
50-60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. potrebné suroviny
  2. nakrájame si cibuľu nadrobno , mäso na kocky a kapustu na menšie kúsky
  3. cibuľu si osmahneme na horúcom oleji do sklovita
  4. pridáme na kocky pokrájané mäso ... premiešame
  5. osolíme a okoreníme čierným mletým korením a osmahneme, kým nám mäso ,,neobelie,, ...potom zavrieme tlakový hrniec a dusíme asi 20 - 25 minút
  6. keď je mäso skoro hotové , pridáme pokrájanú kapustu
  7. premiešame
  8. podlejeme vodou
  9. pridáme ostatné korenie , bobkový listy , celé nové korenie a čierne korenie a necháme povariť
  10. medzitým si na suchej panvici prehrejeme asi dve či tri lyžice múky a ked začne hnednúť, pridáme olej a premiešame spolu
  11. pridáme červenú mletú papriku, premiešame a za stálého miešania podlievame trochou vody, kým nemáme krémovú konzistenciu ...pozor na hrudky ..... ak sa vám hrudky spravia, preložte zátrepku do vyššej nádoby a použite tyčový mixér
  12. ..... kremovú zátrepku pridáme ku kapuste a premiešame
  13. smotanu premiešame s vegetou
  14. a tým chuť zjemníme .... dochutíme octom podľa vlastnej chuti a necháme prejsť varom
  15. .... DOBRÚ CHUŤ