Zapekané zemiaky
Sedliacka omeleta s hubami (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Túto omeletu som urobil podľa @Haji z jej diskusií - čo dnes varíte - trochu som to prispôsobil na môj obraz. A oplatilo sa eňo-ňuňo dobrota.
4 porcie |
15 minút na 190 °C |
Postup
- Zemiaky som počítal jeden na jednu porciu. Boli väčšie a na váhu to bolo 700 g. Zemiaky očistíme a pokrájame na 1,5 - 2 cm kocky. Dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a dáme variť od bodu varu 15 minút.
- Zatiaľ si pokrájame mäso na malé kúsky, trochu okoreníme a osolíme, prípadne dáme trošku vegety. Premiešame.
- Po desiatich minútach varenia zemiakov k nim pridáme mäso. Spolu varíme ešte päť minút.
- Huby očistíme a nakrájame na menšie kúsky a zalejeme horúcou vodou, tak na 10 minút. Potom scedíme a necháme ich odkvapkať od vody. Keď použijete sušené huby, tak ich treba nechať dlhšie vo vode.
- Zemiaky s mäsom scedíme, z vývaru si odložíme asi 100 ml. To použijeme na podliatie pri pečení.
- Maslom potrieme hrniec a vysypeme zemiaky s mäsom do hrnca.
- Na to pridáme huby, všetko trochu osolíme, okoreníme a posypeme trochou drvenej rasce. Nalejeme do hrnca odložený vývar. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 190 °C na desať minút. Zatiaľ si pripravíme vajcia, ktoré trochu osolíme a vidličkou rozmiešame. Po desiatich minútach pečenia polejeme vajcom po celej ploche. Necháme piecť 5 minút. Napokon rúru vypneme a necháme omeletu v nej asi 15 minút postáť.
- Po tejto dobe vytiahneme hrniec a máme dobré jedlo na stole. Dobre si to vymyslela @Haji, vďaka ti za recept.
- Tu je dobrota v reze.