Sedliacka fazuľovica v tlakovom hrnci

roberto22 - fotkaroberto22, 31. mája 2012
Sedliacka fazuľovica v tlakovom hrnci
Foto: roberto22

Túto ´polievku´ mám veľmi rád dá sa jej navariť viacej v chladničke vydrží dlho a hlavne je veľmi chutná.Umytú strakavú fazuľu dáme do studenej Zobraziť celý popisTúto ´polievku´ mám veľmi rád dá sa jej navariť viacej v chladničke vydrží dlho a hlavne je veľmi chutná.Umytú strakavú fazuľu dáme do studenej vody pridáme cesnak ja som mal jarný bobkový list a cibuľu aj tú som dal jarnú :D.Šupneme do tlakového hrnca na 45min.Medzi tým si ošúpeme zeleninku (mrkva,petržlen aj vňať a keď máte aj zelerovú ,kaleráb,zemiaky,paprika) nakrájame ako nám vyhovuje a po 45min varenia pridáme do hrnca aj s nakrájanou slaninou a klobásou ochutíme okoreníme:D. Dobrú chuť.

12
porcií
20 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
4 ks
2 dcl
1 PL
300 g
300 g
2 plátky
4 ks
1 ks
1 ks
4 ks
1 PL
1 ks
1 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Fazuľu ,bobkový list, cesnak , cibuľu dáme do tlakového hrnca zalejeme vodou a varíme 45 min

    Sedliacka fazuľovica v tlakovom hrnci  - obrázok 1
  2. 2

    ošúpeme si zeleninu nakrájame klobásu a slaninu

    Sedliacka fazuľovica v tlakovom hrnci  - obrázok 2
  3. 3

    Zeleninku si nakrájame ako nám vyhovuje a po 45min pridáme aj s údeninami a zemiakmi do hrnca , ochutíme koreninami (mletá paprika sladká a štiplavá ,kmín ,soľ ,paradajkový pretlak) varíme zavreté ďalších 10minút. Paprike len odrežem vŕšok dávam aj zo semienkami nebojte sa nevypadnú ale dodajú veľmi príjemnú chuť.

    Sedliacka fazuľovica v tlakovom hrnci  - obrázok 3
  4. 4

    Po 10 minútach odokryjeme a varíme ešte ďalších 10min poprípade dochutíme.

    Sedliacka fazuľovica v tlakovom hrnci  - obrázok 4
  5. 5

    z hrnca vyberieme údenú krkovičku najlepšie domácu :D nakrájame na kocky (ja som mal zamrazené už uvarené tak som ho dával až pred koncom) a vrátime na späť do hrnca.Môžeme servírovať najlepšie sa hodí čerstvý chlebík.Dobrú chuť.

    Sedliacka fazuľovica v tlakovom hrnci  - obrázok 5

Diskusia k receptu

marienka44
@Roberto22 , fazula, ako ine strukoviny , sa namaca cez noc do vody, ktora sa potom vyleje a uvari sa v novej vode. Tymto sa urychli jej varenie a odstrani sa neprijemne naduvanie od fazule. Inak, vsetko, co ma byt v takej polievocke. :-)
karolka
Dnes sa u nás dojedla, ale hrachová - zo suchého poleného hrachu.
roberto22
ďakujem. @marienka44 neboj namáčanie ovládam ale niekedy neni dosť času alebo sa jednoducho na to zabudne ja si neplánujem čo budem kedy variť u mňa j to také na čo máme chuť :D tak vtedy je veľmi dobrý pomocník tlakový hrniec.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia