Slaný posúch
Schiacciata (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Schiacciata je druh talianskeho chleba, je pre neho typické, že sa nevaľká, len ručne vytiahne na plech. Ja by som to nazvala po slovensky: Cesnakový posúch.
50 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme kysnuté cesto. V troche vlažnej vody s lyžičkou cukru rozmrvíme polovicu kocky droždia a necháme vykysnúť. Z múky, vody, kvásku, oleja a soli vypracujeme cesto a pod utierkou ho necháme vykysnúť - asi 40 minút. Pripravíme si suroviny na cesnakový olej.
- Spracujeme ho v mažiari.
- Veľký plech potrieme olejom a vysypeme múkou, preložíme naň vykysnuté cesto a len rukami ho roztiahneme na celý plech.
- Potrieme cesnakovým olejom.
- Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C asi 30 minút. Hotový ešte teplý koláč ešte potrieme olejom, dosolíme.