Slaný posúch

Schiacciata (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Schiacciata je druh talianskeho chleba, je pre neho typické, že sa nevaľká, len ručne vytiahne na plech. Ja by som to nazvala po slovensky: Cesnakový posúch.

50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme kysnuté cesto. V troche vlažnej vody s lyžičkou cukru rozmrvíme polovicu kocky droždia a necháme vykysnúť. Z múky, vody, kvásku, oleja a soli vypracujeme cesto a pod utierkou ho necháme vykysnúť - asi 40 minút. Pripravíme si suroviny na cesnakový olej.
  2. Spracujeme ho v mažiari.
  3. Veľký plech potrieme olejom a vysypeme múkou, preložíme naň vykysnuté cesto a len rukami ho roztiahneme na celý plech.
  4. Potrieme cesnakovým olejom.
  5. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C asi 30 minút. Hotový ešte teplý koláč ešte potrieme olejom, dosolíme.