Šampiňónový šalát

bagetka6a - fotkabagetka6a, 26. januára 2012
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Šampióny umyjeme, nakrájame na plátky a opečieme na oleji (nie príliš, aby boli chrumkavé). Zatiaľ nakrájame cibuľu a cesnak na malé kocky, tvrdý syr, čínsku kapustu. Papriku na tenké pásiky. Na mrkvu som použila škrabku na zemiaky...vzniknú tenké plátky mrkvy, ktoré dodajú príjemný vzhľad.

  2. 2

    Vychladnuté šampióny zmiešame so zeleninou a syrom, dobre premiešame, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme korenie a soľ podľa chuti. Nakoniec primiešame smotanu a majonézu v pomere 1:1. Necháme odstáť v chladničke a môžeme jesť.

Diskusia k receptu

bagetka6a
taktiež sa dá robiť s mnohými obmenami, napríklad dnes som namiesto šampionov pridala nakrájanú dietnu salámu a konzervovanú kukuricu...
iva84
Výborný, výborný, výborný!!! Spravila som ho na narodeninovú oslavu a hostia sa ho nevedeli dojesť. Rozmýšľala som, že skúsim ešte pridať uhorku. Nabudúce skúsim. Myslím, že sa s ňou tento vynikajúci šalát určite nepokazí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia