Šampiňónovo-kuracinkovo-cibuľková nátierka fotorecept
Foto: vanesakiss
Tento recept je výplodom mojej fantázie a chladničky... ale dopadol podľa mňa úžasne :) Nebojte sa experimentovať a rozmixovať prsíčka. Inšpiráciou mi bol recept Zobraziť celý popisTento recept je výplodom mojej fantázie a chladničky... ale dopadol podľa mňa úžasne :) Nebojte sa experimentovať a rozmixovať prsíčka. Inšpiráciou mi bol recept ktorý som videla na Paprike. Pečené kuracia prsia rozmixovali a následne z nich robili klobásky (plnili črievka potom zase piekli). Keďže sa pokúšam schudnúť, chcela som niečo zdravé a chutné. Táto nátierka je spojením vecí, ktoré mám rada.... robila som ju už viackrát, keďže mi chutila.. veď posúďte sami :]
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na troške olivového oleja si dáme upražiť tieto suroviny (na obrázku): Pokrájané hríbiky, na kocočky pokrájanú menšiu cibuľu (bielu/fialovú), na drobno nakrájané kuracie prsia a prekrojené cherry paradajky. Pridáme aj štipku soli.
-
2
Kým sa nám prsia, cibuľka, hríby a paradajky pražia, nakrájame si ďalšiu cibuľu a strúčik cesnaku. Cesnak môžeme pokojne aj roztlačiť..ale ja neznášam potom umývať to "roztláčatko" :]
-
3
Keď máme suroviny pekne do zlatista ošmahnuté (paradajky, hríby, cibuľu, prsia)... tak k ním pridáme surové suroviny (cibuľa, cesnak). V mixéry by to malo vyzerať asi takto.
-
4
Následne pridáme biely jogurt (podľa potreby/či chcete redšiu alebo tuhšiu zmes) a poprípade dochutíme ešte soľou alebo ľubovoľnými bylinkami. Mixovať môžeme kľudne aj ručným mixérom. Podávala som so zmesou listovej zeleniny a drevorubačskou bagetou. TIP: Suroviny nemusíte krájať na také drobné.. musíte vedieť koľko vám mixér znesie. Namiesto jogurtu plánujem na budúce použiť cottage cheese. Môže to byť mňamka. :)
ja lis na cesnak čistím ešte jednoduchšie, pomocou kefky na riad takej s tou dlhou rúčkou : z vonka zatlačím a z vnútra vypadnú zvyšky cesnaku :-) 5*