Šampiňónovo-kuracinkovo-cibuľková nátierka (fotorecept)

Autor receptu: vanesakiss

Tento recept je výplodom mojej fantázie a chladničky... ale dopadol podľa mňa úžasne :) Nebojte sa experimentovať a rozmixovať prsíčka. Inšpiráciou mi bol recept ktorý som videla na Paprike. Pečené kuracia prsia rozmixovali a následne z nich robili klobásky (plnili črievka potom zase piekli). Keďže sa pokúšam schudnúť, chcela som niečo zdravé a chutné. Táto nátierka je spojením vecí, ktoré mám rada.... robila som ju už viackrát, keďže mi chutila.. veď posúďte sami :]

15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na troške olivového oleja si dáme upražiť tieto suroviny (na obrázku): Pokrájané hríbiky, na kocočky pokrájanú menšiu cibuľu (bielu/fialovú), na drobno nakrájané kuracie prsia a prekrojené cherry paradajky. Pridáme aj štipku soli.
  2. Kým sa nám prsia, cibuľka, hríby a paradajky pražia, nakrájame si ďalšiu cibuľu a strúčik cesnaku. Cesnak môžeme pokojne aj roztlačiť..ale ja neznášam potom umývať to "roztláčatko" :]
  3. Keď máme suroviny pekne do zlatista ošmahnuté (paradajky, hríby, cibuľu, prsia)... tak k ním pridáme surové suroviny (cibuľa, cesnak). V mixéry by to malo vyzerať asi takto.
  4. Následne pridáme biely jogurt (podľa potreby/či chcete redšiu alebo tuhšiu zmes) a poprípade dochutíme ešte soľou alebo ľubovoľnými bylinkami. Mixovať môžeme kľudne aj ručným mixérom. Podávala som so zmesou listovej zeleniny a drevorubačskou bagetou. TIP: Suroviny nemusíte krájať na také drobné.. musíte vedieť koľko vám mixér znesie. Namiesto jogurtu plánujem na budúce použiť cottage cheese. Môže to byť mňamka. :)