6
porcií
porcií
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 150 g čerstvé |
|
| 2-3 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mrvenička : | |
| 1 ks |
|
| podľa potreby |
|
|
|
|
| Zásmažka : | |
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
| 1 čajová lyžička |
|
Postup
-
1
Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme očistené a nakrájané šampiňóny, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu. Podusíme a zalejeme vodou. Pridáme hubový bujón, nakrájané zemiaky a varíme do mäkka. Keď sú zemiaky mäkké pridáme mrveničku a varíme ďalších 10 minút. Na koniec zalejeme zásmažkou, povaríme a pridáme petržlenovú vňať. Mrvenička : V miske zmiešame hrubú múku, vajce a troška soli, tak aby sme mali cesto, ktoré sa bude dať strúhať. Zásmažka : Na oleji opražíme hladkú múku, pridáme mletú červenú papriku ( odstavíme aby nám paprika nezhorkla ) a zalejeme vodou.









do KK,díky za recept.