Šampiňonová polievka s mrveničkou

diabambulka - fotkadiabambulka, 4. septembra 2011
6
porcií
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g čerstvé
2-3 ks
1 ks
1 ks
Mrvenička :
1 ks
  podľa potreby
Zásmažka :
2 PL
2 PL
1 čajová lyžička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme očistené a nakrájané šampiňóny, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu. Podusíme a zalejeme vodou. Pridáme hubový bujón, nakrájané zemiaky a varíme do mäkka. Keď sú zemiaky mäkké pridáme mrveničku a varíme ďalších 10 minút. Na koniec zalejeme zásmažkou, povaríme a pridáme petržlenovú vňať. Mrvenička : V miske zmiešame hrubú múku, vajce a troška soli, tak aby sme mali cesto, ktoré sa bude dať strúhať. Zásmažka : Na oleji opražíme hladkú múku, pridáme mletú červenú papriku ( odstavíme aby nám paprika nezhorkla ) a zalejeme vodou.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: