Šalátik s kuracím mäskom

olivka - fotkaolivka, 18. marca 2013
Šalátik s kuracím mäskom
Foto: olivka

Naše pravidelné večere s obmenami. :)

2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

6 ks
6 ks
2 ks
dressing:
100 ml
3 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si umyjeme, pridáme bazalku, majorán a vypražíme na oliv. oleji.Nakrájame si všetkú zeleninu a syr, polejeme oliv. olejom.

  2. 2

    Dresing si pripravíme tak, že zmiešame biely jogurt s horčičou, pridáme bylinky a nakrájanú uhorku s jarnou cibulkou a pokvapkáme citrónovou šťavou.

  3. 3

    Zeleninu rozdelíme na taniere, polejeme dresingom a pridáme kuracie mäsko. Dobrú chuť. :)

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
krása, to nemá chybu. Suroviny aj tá farba láka človeka vrhnúť sa na to. Ešte k tomu lahodné biele vínečko ( od 18 rokov ) a nádherný
večer je na svete.
Vyzerá a iste aj chutí výborne. Len si oprav chybičku v rozpise surovín, aby každému bolo jasné, čo má použiť. Šalát, ktorý si použila sa volá polníček, v Čechách Kozlíček polníček (Valerianella locusta). U nás niekedy aj valeriánka poľná.
Rozpisujem sa o tom preto, že by bola škoda, keby ho niekto zamenil za iný, tento má výbornú orieškovú chuť a obsahuje veľa horčíka, ktorý pôsobí protistresovo. To sa nám v predveľkonočnom zhode zíde, nie?
Nie je vela receptov kde sa pouzije polnicek a ja ho mam velmi rada . Velmi pekny salat , urcite nam bude chutit .Susena bazalka a susena majoranka sa sice naozaj v jedle navzajom "prerazaju" ako vravi @radox , ale ked pouzijes obe bylinky cerstve tak to bude v poriadku . Majoranka ziskava svoju vyraznu chut az susenim , cerstva nie je velmi vyrazna. Ale kazdy mame svoje chute , ja mam zasa rada v kazdom salte cerstvy petrzlen :-))) Ak mas viacej takych dobrych salatikov , tak ich tu pridaj !

Pridaj komentár k receptu: