Kuskus s krevetami
Kuskus s krevetami

Šalát z kuskusu s krevetami videorecept

silvia16 - fotkasilvia16, 4. novembra 2018

Rozhodla som sa zdravšie stravovať a ako najlepšie ako mediteránskou stravou? Tento recept je originálne z Maroka. Mám na pláne urobiť zbierku mediteránskych Zobraziť celý popisRozhodla som sa zdravšie stravovať a ako najlepšie ako mediteránskou stravou? Tento recept je originálne z Maroka. Mám na pláne urobiť zbierku mediteránskych receptov aj z iných krajín. Prihláste sa na mojom youtube chanel, aby ste boli medzi prvými, kto ich uvidí; -)

4
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava
Šalát z kuskusu s krevetami (videorecept)
Foto: silvia16

Suroviny

500 g
1 plechovka
1 ks
1/2 ks
1 ks
1/2 hrnčeka
200 g (predvarené)
1 PL (strúhaný)
2 strúčiky (strúhaný)
1 KL




Postup

  1. 1

    Do misky vsypeme kuskus a pridáme cícer, olivový olej, posolíme a zalejeme 700 ml vriacej vody. Premiešame a prikryjeme. Necháme odstáť na 5 minút. Potom poriadne premiešame a necháme ochladnúť. Takýto kuskus je možné podávať ako prílohu k hocičomu. Maročania nepodporujú pripravovať kuskus týmto spôsobom. Ale v Európe to už je ok. V Maroku kuskus iba naparuju ako pri mojom recepte na kuskus so zeleninou.

    Šalát z kuskusu s krevetami (videorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájame si čistú zeleninu: paradajku, uhorku a papriku. Tuto si môžte prehodiť zeleniny podľa vašej chuti. Môžte pridať papriku iných farieb, kukuricu, cibuľu, redkvičku aj hrozienka. Pokoreníme, pridáme olivový olej a premiešame. Pridáme ochladnúty kuskus a premiešame. Ozdobíme semienkami z granátového jablka. Ochutíme šťavou z citróna alebo podávame s citrónom na boku.

    Šalát z kuskusu s krevetami (videorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na horúcej panvici si jemne opražíme predvarené krevety. Pridáme nastrúhaný cesnak a zázvor a lyžičku grilovacieho korenia. Premiešame a opražíme na par minút a pochúťka je hotová. Prajem dobrú chuť.

    Šalát z kuskusu s krevetami (videorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

bojar
tak toto bude 100% ledlo pre našinca