Zeleninový šalát

Šalát z koreňovej zeleniny (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Koreňová zelenina nemusí byť iba súčasťou polievok. S obľubou ju používam do rôznych šalátov, ktorým dodá úplne iný rozmer.* Surová mrkva a kaleráb sú v podstate bežnými surovinami. Ale o petržlene sa nedá povedať, že by sa v našej kuchyni používal hojne v surovom stave. Rovnako ako zeler, ktorý ak mám doma, prihodím k tomuto šalátu tiež.

2-3
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Kaleráb, mrkvu a petržlen nastrúhame na tenké rezance.
  2. Dochutíme čerstvo mletou kurkumou so soľou a premiešame.
  3. Zmiešame olej, ocot a pridáme k zelenine. Premiešame.
  4. Nakoniec vmiešame sekanú petržlenovú vňať.
  5. Podávame s nasucho opečenými cesnakovými hriankami.