Šalát z červenej repy
Autor receptu: ciernalabut
Skvelá kombinácia jednoduchosti pri príprave a chuti pri jedle :)
Navyše!
Červená repa obsahuje dôležité minerálne látky ako draslík, horčík, železo, jód, mangán,
zinok a má aj vysoký obsah vitamínov C a E.
• Podporuje kardiovaskulárny systém - jej farbivo rozširuje tepny a spevňuje stenu
vlásočníc.
• Znižuje krvný tlak
• Posilňuje imunitný systém.
• Dodáva pružnosť a lesk pleti, vlasom a nechtom.
• Čistí črevá
• Vyvoláva optimistickú náladu
...a mnoho iného
Dobrú chuť :-)
2 porcie |
10 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Repu si uvaríme v osolenej vode s prepoleným stúčikom cesnaku a s vetvičkou tymiánu (ak nemáte čerstvý, kľudne dajte sušený drvený)
- Uvarenú repu ošúpeme a nakrájame na kocky.
- V mise si repu namarinujeme: pridáme olivový olej, balzamico, sol, čierne korenie a polievkovú lyžicu medu.
Premiešame a necháme pár minút odstáť
- Rukolu takisto polejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, prelejeme vymačkanou šťavou z citróna
- A spolu s cottage syrom naaranžujeme :-)
Žiadna veda :-)