Šalát s morčacími prsičkami a čili mangovým dresingom
Marek Fajth
šéfkuchár Hotela Most Slávy*** v Trenčianskych Tepliciach, 22. augusta 2019
šéfkuchár Hotela Most Slávy*** v Trenčianskych Tepliciach, 22. augusta 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
Suroviny
400 g |
|
|
|
|
|
|
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
20 g |
|
50 g |
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
100 ml |
|
700 g (zmes) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Dresing: Na oleji orestujeme šalotku, cesnak, kajenské korenie, koriander, pol manga nakrájaného na kocky a zalejeme šťavou z limetky, pomaranča a odšťaveného zázvoru. Pridáme čili a necháme vychladnúť. Pomocou mixéra všetko dohladka rozmixujeme a pomaly pridávame olivový olej, až kým nevznikne krémový dresing.
- 2
Morčacie prsia osolíme, okoreníme a opečieme na panvici s olejom, nakrájame na tenké plátky.
- 3
Listový šalát zmiešame s druhou polovicou manga nakrájaného na plátky a dochutíme pripraveným dresingom, podávame s prsami.
Tiež prsami:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu