Šalát s morčacími prsami
Šalát s morčacími prsami

Šalát s morčacími prsičkami a čili mangovým dresingom

Marek Fajth
šéfkuchár Hotela Most Slávy*** v Trenčianskych Tepliciach, 22. augusta 2019
Šalát s morčacími prsičkami a čili mangovým dresingom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
35 minút
príprava

Suroviny

400 g
1 ks
1 ks
1/2 ks
20 g
50 g
2 strúčiky
100 ml
700 g (zmes)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dresing: Na oleji orestujeme šalotku, cesnak, kajenské korenie, koriander, pol manga nakrájaného na kocky a zalejeme šťavou z limetky, pomaranča a odšťaveného zázvoru. Pridáme čili a necháme vychladnúť. Pomocou mixéra všetko dohladka rozmixujeme a pomaly pridávame olivový olej, až kým nevznikne krémový dresing.

  2. 2

    Morčacie prsia osolíme, okoreníme a opečieme na panvici s olejom, nakrájame na tenké plátky.

  3. 3

    Listový šalát zmiešame s druhou polovicou manga nakrájaného na plátky a dochutíme pripraveným dresingom, podávame s prsami.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: