Šalát s cviklou, karamelizovaným jablkom a kozím syrom

siuuu - fotkasiuuu, 20. januára 2020
Šalát s cviklou, karamelizovaným jablkom a kozím syrom
Foto: siuuu

Jednoduché, svieže a chutné jedlo. Ľahký obed alebo večera. To jablko dodává úžasnú sviežosť.

1
porcia
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks upečená
1 kus
10 g
podľa chuti (alebo feta)
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1 ČL
2 hrste (čerstvý)
podľa chuti (nemusí byť)
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Upečenú alebo uvarenú repu očistíme a pokrájame na kocky. Jablko očistíme, pokrájame na kocky. Panvicu rozohrejeme, potrieme maslom a jablko opečieme. Počas opekania pokvapkáme medom a necháme skaramelizovať. Vyberieme a na rovnakej panvici prehrejeme repu.

  2. 2

    Do misky dáme umyté a jemne osušené šalátové listy, repu, jablká, pokvapkáme pomarančovou a citrónovou šťavou, jemne ochutíme soľou a korením (ak použijeme slaný syr, soliť netreba). Navrch dáme syr a orechy. Ja som ťažký mäsožravec, tak som pridala aj kúsky sušenej šunky, ale tá nemusí byť.

Diskusia k receptu

haji
Mně by chutnalo, orechy si prosím namočit, jsou pak lahodnější. Krásné a chutné foto!
1x siuuu