Sacherova torta

Sacherova torta

Autor receptu: pernillasvea

Lepšia ako originál.

12
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Postup

  1. Žĺtky, maslo a cukor vymiešame do peny, pridáme roztopenú čokoládu, múku s práškom do pečiva, a na koniec sneh z bielkov, ktorý sme vyšľahali s vanilínovým cukrom. Zmes vlejeme do tortovej formy a pečieme pri teplote 160 stupňov 1 hodinu.
  2. Po vychladnutí rozkrojíme na polovicu, naplníme marhuľovým lekvárom a polejeme polevou. Ozdobíme šľahačkou a malinami.
  3. Poleva: Cukor s vodou zvaríme na sirup a vlejeme do roztopenej čokolády a zamiešame. Po vychladnutí polejeme tortu.
  4. Môžte upiecť aj na plech a vzniknú sacherove kocky.