Ryžovo-pudingové ovocné poháre so šľahačkou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 23. júla 2014

Tento rok nemám na ovocných stromoch žiadne iné ovocie iba jabĺčka...stromy oddychujú...preto som nechala hojne zarodené drobné ovocie na kríkoch na zobkanie..zostali červené Zobraziť celý popisTento rok nemám na ovocných stromoch žiadne iné ovocie iba jabĺčka...stromy oddychujú...preto som nechala hojne zarodené drobné ovocie na kríkoch na zobkanie..zostali červené , biele aj čierne ríbezle,maliny, černice a oberáme si postupne do jogurtov a ovocných pohárov, aké som dnes urobila..

4
porcie
50 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
500 ml
150 ml na ozdobu
1 bal
1 ČL
30 g




Postup

  1. 1

    Ryžu som prebrala, umyla a dala variť so štipkou soli a cukru vo vode zmiešanej s mliekom, postupne som pridávala mlieko podľa potreby a pridala som maslo...uvarenú ryžu som nechala úplne vychladiť..zatiaľ som si vymiešala Gála puding za studena s mliekom...vychladnutú ryžu som zmiešala s pudingom...zvyknem k nej pridať aj šľahačku...teraz som mala málo, tak som pridala iba puding..

    Ryžovo-pudingové ovocné poháre so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na dno pohárov som ozdobne uložila ovocie..

    Ryžovo-pudingové ovocné poháre so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na ovocie som rovnomerne rozložila ryžu s pudingom a zarovnalla...tento postup som zabudla odfotiť /prišla mi návšteva/ a ukladala som na ryžu znovu ovocie..môže sa ovocie aj rozmixovať...

    Ryžovo-pudingové ovocné poháre so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na ovocie som dala šľahačku...vymiešala som ju s cukrom a smotafixom do hustej hmoty...vložila do zdobítka a vytláčala ružičky na ovocné poháre...

    Ryžovo-pudingové ovocné poháre so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    vrch pohárov som ozdobila ovocím..

    Ryžovo-pudingové ovocné poháre so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a už stačí iba popriať dobrú chuť...

    Ryžovo-pudingové ovocné poháre so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 8

    ešte kvietok z mojej záhrady...fialová kala...

    Ryžovo-pudingové ovocné poháre so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 8
  8. 9

    a to najhlavnejšie som zabudla pridať...veľké množstvo ovocia,ktoré som na záhrade nazbierala a vylepšila nimi chuť pohárov...

    Ryžovo-pudingové ovocné poháre so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

kukulienka71
ryža v mlieku a ešte k tomu s pudingom je lahôdka, ty si ju vylepšila šľahačkou a čerstvým drobným ovocím, tečú mi slinky! 5*
jozka2
fajnotka,fajnotka,izka,ryzovy puding mavame casto.
jozka2
je,je,jej,nezabudla si na tie svoje kvetinky,mas ich prekrasne,davam im 5*****
safran
Izka, vyzerajú výýýborne! :-)
Vidím, že máš rovnaký problém so svetlom ako ja v jedálni. Vždy vybehnem z jednou porciou von na záhradný stôl, na ktorý iba ukladáme náradie pri práce v záhrade, ale vyplatí sa. Svetlo, ak praje aj slniečko, urobí fotku oveľa krajšou. Vyskúšaj niekedy, neoľutuješ.
brambora
mate velky talent na aranzovanie. krasne. vase recepty su pohladenie na dusi a pre oci. malo je tu takych varechacov co ich jedlo ma aj dusu. viem ich spocitat na jednej ruke. prajem vam este vela takychto krasnych receptov.
tatranka
To je krásna dobrotka.Pekne naaranžované.Ono sa to pýta samé do úst.
izabella929
Taká drobná mlsanička...a ja sa teším, že sa vám páči...) ďakujem veľmi pekne všetkým, ktorí ste nakukli a pridali komentár...milé od vás...ďakujem...)
mariamka
bisťu, to je bomba! pre oci, jazyk aj dusu, ja som robila minule podobne tiez s pudingom za studena, ale s tym zdobenim kam sa na teba hrabem :D tvoj dezert je ako z top cukrarne! super :)
bozulka
Na FB som nenašla recept tak som išla hľadať sem a nemýlila som sa.Zaujal ma ten puding s ryžou.Nikdy som také nerobila,ale čo nebolo môže byť.
hanak
Priznám sa, že s ryžou "na sladko" /neviem, ako by som to nazval/, sa moc nekamarátim. Ale od Teba, @Izabelka by som to určite rád prijal. Veľmi pekne to napísala dnes o 14.06 hod. @brambora. Ja s ňou úplne súhlasím a obom Vám dávam po 5 hviezdičiek;-)
izabella929
@mariamka...ni č noblesné to nie...pohrala som sa s farbami...ale teší ma, že sa ti páči.-)@bozulka..robievam často také poháre, len som nemala čas fotiť, lebo ked je veľa ovocia,musím sa venovať zaváraniu..ryžu zvykne opatrne premiešasť s vyšľahanou šľahačkou, je taká jemnejšia...ale aj puding je dobrý...@stefik... @zuzanka1367..pote šili ste ma.-)@hanak..pozn ám to, nie všetci muži sa kamarátia s ryžou..ale ver mi, šľahačka alebo puding to zjemní a má to skvelú chuť..ďakujem za hviezdnu oblohu...milujem ju, ked je jasná obloha...hľadám tam tú svoju..)@stacy77777...si milá, dala by som ti z radosťou aj všetky...susedka má krásne milučké 2 dievčatká, podala som im cez plot...tešili sa...Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
elixir
Nechala by som sa tiež ponúknuť a veľmi rada, aj s ryžou a pudingom, mňam. :) Aj pre toto mám leto rada, krásne ovocie od výmyslu sveta... takýto dezert je snáď lepší než všetky zákusky :)
frezia68
U mňa máš ***** za tú krásu,ktorá poteší oko :-),lebo žalúdok veru nie,záhrada chýba,tak pekný deň :-)
ivav
Mňam, XXL dávka ovocia, s ryžovo-pudingovou kombináciou zaujímavé, vyskúšame, my máme v záhrade broskyne, ringlóty... Nádherné fotky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia