Ryžový dezert
Ryžový dezert

Ryžovo-mrkvový dezert s kokosovým mliekom

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 8. januára 2021
Ryžovo-mrkvový dezert s kokosovým mliekom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

50 g
700 ml
400 ml
2 ks
2 PL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Mlieko zmiešame s kokosovým mliekom, pridáme ryžu a najemno nastrúhanú mrkvu, cukor a podľa chuti kardamóm.

  2. 2

    Privedieme do varu a na miernom plameni varíme, kým nie je ryža mäkká.

  3. 3

    Necháme vychladnúť a vložíme na dve hodiny do chladničky. Premiešame a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia