Ryžové rolky s mäsom a so zeleninou
Autor receptu: redakcia
6-8 porcií |
30 minút príprava |
6-8 minút tepelná úprava |
Postup- Cestoviny namočíme do horúcej vody na 10 minút. Huby namočíme do studenej vody, keď zmäknú, nakrájame ich na drobné kocky. Morčacie krídla vykostíme a mäso pomelieme. Mrkvu, petržlen a kaleráb nastrúhame na hrubšom strúhadle, cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno.
- Keď je to pripravené, všetko spolu (pomleté mäso, ryžové rezance, zeleninu, huby, vajcia a pochutiny) dôkladne premiešame.
- Ryžové plátky kladieme na mokrú utierku, potrieme vodou, aby zmäkli, a na ne kladieme hotovú zmes. Rolujeme z nich závitky s priemerom asi 2,5 cm a dĺžkou 5–6 cm. Rolujeme tak, aby plnka nevytekala. Hotové rolky pomaly grilujeme na teflonovej panvici dozlatista. Najvhodnejšia príloha je jazmínová ryža a čili omáčka.
|