Čínske rezance

Ryžové rezance s kuracím mäsom a so zeleninou

Autor receptu: morkapredatorka

Toto jedlo už robím 100x a zakaždým sa snažím vychytať muchy aby to bolo take, ako si to predstavujem. Už sa k tomu blížim - ešte tam nie som na 100 % ale musím povedať, že tentokrát už to stojí za zverejnenie :) Tak snáď Vás nesklamem. Rozpis surovín bude približný a na zhruba 1 porciu. 100 g ryžových rezancov to presne byť nemusí, možno je to menej, ale odhadom by to malo byť trocha - na jednu porciu.

1
porcia
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na tenké rezančeky, vložíme do misky s korením na čínu a olejom, premiešame a necháme postať v chladničke aspoň na hodinu, ideálne však cez noc.
  2. Rozpálime ideálne kvalitný wok alebo aspoň inú hlbšiu panvicu, keď je naozaj poriadne rozpálený, tak doň hodíme mäso a prudko opekáme, až kým nemá krásnu zlatú farbu, zapneme naplno digestor :D
  3. Zeleninu si nakrájame: mrkvu na tenké rezančeky, šampiňóny na tenké plátky, alebo ak používame shitake alebo judášovo ucho tak ak máme sušené, najskôr namočíme a potom pokrájame, pór nakrájame na tenké šikmé kolieska (ako sa krája metrový koláč:D)
  4. Zelenina je nakrájaná a mäsko krásne, tak ju k nemu šupneme a opekáme, taktiež prudšie aby sa nerozvarila. Tu už môžeme pridať sójovky, s tmavou opatrne, radšej menej a potom pridať, ide tu hlavne o peknú farbu, ktorú nám spraví. A svetlú sójovku lejem len tak od oka, tej kľudne viacej, množstvo je uvedené iba cca. Soľ ani nedávam.
  5. Ryžové rezance uvaríme podľa návodu na obale. Mäsovu zmes máme pekne opečenú, teraz si vo vode rozriedime škrob a prilejeme k mäsu, získa peknú konzistenciu :) Už to iba chvíľku prehrejeme na panvici a môžeme pridať uvarené ryžové rezance, opäť troška pridáme a opekáme spolu s rezancami. Teraz je papanica hotová a môžeme ju rýchlo zbaštiť. Dobrú chuť :* (snáď som nič nezabudla)