Zapekaná ryža
Ryžové lasagne
Autor receptu: ryzasos
Ryžové lasagne sú lahodné a výdatné jedlo, ktoré spája chute lasagní s textúrou ryže.
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu uvarte podľa návodu na obale. Medzitým si predhrejte rúru na 180 °C a zapekaciu rúru vymastite olejom.
- Na panvici zohrejte olej a pridajte do nej mleté mäso a na jemno nasekanú cibuľu.
- Poduste 5 minút a pridajte aj paradajkovú passatu. Premiešajte a ešte pár minút povarte, kým sa omáčka jemne zredukuje. Dochuťte soľou a čiernym korením.
- V malej miske zmiešajte syr ricotta a vaječné bielky.
- Do vymastenej zapekacej misy dajte tretinu mäsovej zmesi, polovicu uvarenej ryže a polovicu syrovej zmesi. Vrstvy zopakujte.
- Navrch pridajte poslednú vrstvu mäsovej zmesi a posypte parmezánom.
- Pečte 30 - 35 minút. Pred podávaním nechajte 10 minút postáť.