Zapekaná ryža

Ryžové lasagne

Autor receptu: ryzasos

Ryžové lasagne sú lahodné a výdatné jedlo, ktoré spája chute lasagní s textúrou ryže.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu uvarte podľa návodu na obale. Medzitým si predhrejte rúru na 180 °C a zapekaciu rúru vymastite olejom.
  2. Na panvici zohrejte olej a pridajte do nej mleté mäso a na jemno nasekanú cibuľu.
  3. Poduste 5 minút a pridajte aj paradajkovú passatu. Premiešajte a ešte pár minút povarte, kým sa omáčka jemne zredukuje. Dochuťte soľou a čiernym korením.
  4. V malej miske zmiešajte syr ricotta a vaječné bielky.
  5. Do vymastenej zapekacej misy dajte tretinu mäsovej zmesi, polovicu uvarenej ryže a polovicu syrovej zmesi. Vrstvy zopakujte.
  6. Navrch pridajte poslednú vrstvu mäsovej zmesi a posypte parmezánom.
  7. Pečte 30 - 35 minút. Pred podávaním nechajte 10 minút postáť.