| 
	        
	        
	        Ryžové knedličky
	        Ryžové knedličky v morčaco-hubovom ragúAutor receptu: redakcia | 
 4porcie
 | 
 25 minútpríprava
 | 
 30 minúttepelná úprava
 | 
PostupKnedličky: Ryžu uvaríme s troškou oleja v osolenej vode.
Necháme vychladnúť. Do hotovej ryže zamiešame
vajcia a posekanú pažítku. Vytvarujeme knedle,
ktoré varíme v osolenej vode 12 minút.Morčaco-hubové ragú: Očistenú cibuľu a cesnak nakrájame
nadrobno. Šampiňóny rozštvrtíme. Umyté
a osušené morčacie prsia nakrájame na väčšie
kocky. V panvici na oleji opečieme cibuľu a cesnak,
pridáme šampiňóny a pražíme.Hotové šampiňóny preložíme na tanier, v tej
istej panvici opečieme mäso, posypeme mletou
paprikou, soľou, korením a podlejeme vínom, ktoré necháme
odpariť, a potom podlejeme vývarom a smotanou.
Pridáme šampiňóny a povaríme ešte
päť minút.
 |