Ryžové knedličky
Ryžové knedličky v morčaco-hubovom ragú
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Knedličky: Ryžu uvaríme s troškou oleja v osolenej vode.
Necháme vychladnúť. Do hotovej ryže zamiešame
vajcia a posekanú pažítku. Vytvarujeme knedle,
ktoré varíme v osolenej vode 12 minút.
- Morčaco-hubové ragú: Očistenú cibuľu a cesnak nakrájame
nadrobno. Šampiňóny rozštvrtíme. Umyté
a osušené morčacie prsia nakrájame na väčšie
kocky. V panvici na oleji opečieme cibuľu a cesnak,
pridáme šampiňóny a pražíme.
- Hotové šampiňóny preložíme na tanier, v tej
istej panvici opečieme mäso, posypeme mletou
paprikou, soľou, korením a podlejeme vínom, ktoré necháme
odpariť, a potom podlejeme vývarom a smotanou.
Pridáme šampiňóny a povaríme ešte
päť minút.
|