Rýchly pohánkový chlieb bez lepku
Foto: novalim
Na tento rýchly pohánkový chlieb bez lepku nebudete potrebovať viac než hodinu času. Chutný a výživný chlebík, ktorý si
upečiete z našich prirodzene Zobraziť celý popisNa tento rýchly pohánkový chlieb bez lepku nebudete potrebovať viac než hodinu času. Chutný a výživný chlebík, ktorý si
upečiete z našich prirodzene bezlepkových múk s chrumkavou kôrkou vám bude určite chutiť. Vyskúšate náš najnovší recept?
Zdroj: https://novalim.net/rychly-pohankovy-chlieb-bez-lepku/
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Do väčšej misy dáme ryžovú a pohánkovú múku Novalim, pridáme soľ, mletú rascu a sódu bikarbónu a tieto suché prísady dobre premiešame. Potom do misy pridáme aj zvyšné prísady a ponorným mixérom všetko rozmixujeme na hladké cesto.
- 2
Cesto vložíme do formy na chlieb, stierkou uhladíme povrch a posypeme celou rascou. Dáme ho do vyhriatej rúry a pečieme najprv 30 minút na 150 °C, potom teplotu zvýšime na 200 °C a necháme ešte aspoň 15 minút zapiecť kôrku.
- 3
Bezlepkový pohánkový chlieb je hotový, keď zapichnutá špajľa vyjde suchá. Vyberieme z rúry a chlieb necháme vo forme úplne vychladnúť. Chladnutím sa v chlebe ešte dopeká striedka. Preto ho nakrojíme až po úplnom vychladnutí.
Tiež chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu