Pohánkový chlieb
Pohánkový chlieb

Rýchly pohánkový chlieb bez lepku

novalim - fotkanovalim, 27. apríla 2021. Komerčný recept.
Rýchly pohánkový chlieb bez lepku
Foto: novalim

Na tento rýchly pohánkový chlieb bez lepku nebudete potrebovať viac než hodinu času. Chutný a výživný chlebík, ktorý si upečiete z našich prirodzene Zobraziť celý popisNa tento rýchly pohánkový chlieb bez lepku nebudete potrebovať viac než hodinu času. Chutný a výživný chlebík, ktorý si upečiete z našich prirodzene bezlepkových múk s chrumkavou kôrkou vám bude určite chutiť. Vyskúšate náš najnovší recept?
Zdroj: https://novalim.net/rychly-pohankovy-chlieb-bez-lepku/

10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 150 °C

Suroviny

110 g
90 g
2 ks
60 g zmäknuté
250 g
1/2 ČL
1 ČL
2 ČL
na posypanie
80-100 ml vlažná




Postup

  1. 1

    Do väčšej misy dáme ryžovú a pohánkovú múku Novalim, pridáme soľ, mletú rascu a sódu bikarbónu a tieto suché prísady dobre premiešame. Potom do misy pridáme aj zvyšné prísady a ponorným mixérom všetko rozmixujeme na hladké cesto.

  2. 2

    Cesto vložíme do formy na chlieb, stierkou uhladíme povrch a posypeme celou rascou. Dáme ho do vyhriatej rúry a pečieme najprv 30 minút na 150 °C, potom teplotu zvýšime na 200 °C a necháme ešte aspoň 15 minút zapiecť kôrku.

  3. 3

    Bezlepkový pohánkový chlieb je hotový, keď zapichnutá špajľa vyjde suchá. Vyberieme z rúry a chlieb necháme vo forme úplne vychladnúť. Chladnutím sa v chlebe ešte dopeká striedka. Preto ho nakrojíme až po úplnom vychladnutí.

Diskusia k receptu

virgilia
Chlebík je rychlo pripravený, a chuti vyborne! Včera som ho isla piecť a chybali mi vajcia. Nahradila som ich lanovou mukou rozmiesanou s vodou v pomere 1PL muky:3PL vody! Chlebík je mäkkučky, odporúčam vyskúšať!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia