Slivkový koláč

Rýchly krehký slivkový koláč s tvarohom (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Koláč je šťavnatý a upečený rýchlo podľa hrnčekového receptu, postačia vám vlastné ruky.* Použila som chuťovo vynikajúce malé slivky z divokorastúcej slivky – plánky.

30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Krehké cesto vymiešam zo všetkých surovín v miske. Najprv vareškou a dopracujem rukou. Z hotového cesta ¼ odoberiem a odložím do chladničky.
  2. Väčšiu časť cesta, čo ostala – ¾ - roztlačím rukou do hlbokého plechu vystlaného papierom na pečenie. Na boky plechu natlačím cca 1,5 cm cesta. Cesto posypem domácou strúhankou, lebo slivky sú šťavnaté.
  3. Na strúhanku rovnomerne rozložím neochutený hrudkovitý tvaroh jemný.
  4. Slivky som odkôstkovala, nakrájala iba napoly a vymiešala s cukrami i pudingom tesne pred použitím. Ochutené slivky dávam na vrstvu tvarohu v približne rovnakej vrstve. Trošku ich zarovnám, ale nepritláčam.
  5. Vyberiem z chladničky odložené cesto a vo väčších kúskoch namrvím na vrstvu sliviek.
  6. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem okolo 30 minút. Rúru kontrolujem vizuálne.
  7. Vychladený a odstáty koláč sa môže po nakrájaní posypať práškovým cukrom. Prajem dobrú chuť.