Slivkový koláč
Rýchly krehký slivkový koláč s tvarohom (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Koláč je šťavnatý a upečený rýchlo podľa hrnčekového receptu, postačia vám vlastné ruky.* Použila som chuťovo vynikajúce malé slivky z divokorastúcej slivky – plánky.
Postup
- Krehké cesto vymiešam zo všetkých surovín v miske. Najprv vareškou a dopracujem rukou. Z hotového cesta ¼ odoberiem a odložím do chladničky.
- Väčšiu časť cesta, čo ostala – ¾ - roztlačím rukou do hlbokého plechu vystlaného papierom na pečenie. Na boky plechu natlačím cca 1,5 cm cesta. Cesto posypem domácou strúhankou, lebo slivky sú šťavnaté.
- Na strúhanku rovnomerne rozložím neochutený hrudkovitý tvaroh jemný.
- Slivky som odkôstkovala, nakrájala iba napoly a vymiešala s cukrami i pudingom tesne pred použitím. Ochutené slivky dávam na vrstvu tvarohu v približne rovnakej vrstve. Trošku ich zarovnám, ale nepritláčam.
- Vyberiem z chladničky odložené cesto a vo väčších kúskoch namrvím na vrstvu sliviek.
- Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem okolo 30 minút. Rúru kontrolujem vizuálne.
- Vychladený a odstáty koláč sa môže po nakrájaní posypať práškovým cukrom. Prajem dobrú chuť.