Rýchly kapustový šalát s kápiou (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Máme radi rôzne kapustové šaláty, tento som pripravila ako obvykle, len so ho pre zmenu obohatila nakladanou kápiou v oleji a ochutila miesto octu citrónovou šťavou.

4 - 6
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som bielu hlávkovú kapustu,...
  2. ...odstránila som nepekné vrchné listy, rozkrojila som kapustu na štvrťky, odstránila som z nich tuhý koštiaľ,...
  3. ...každú štvrťku som pokrájala na pásy,...
  4. ...tie na tenké prúžky,...
  5. ...dala som pokrájanú kapustu do misy, osolila som ju, pridala som rascu, premiešala a nechala chvíľu odstáť, aby pustila šťavu a skrehla,...
  6. ...zatiaľ som očistila cibuľu, pokrájala som ju na tenké mesiačiky,...
  7. ...pridala som ich ku kapuste a znovu premiešala,...
  8. ...prichystala som citrónovú šťavu,...
  9. ...ku kapuste som primiešala červenú kápiu naloženú v oleji, pridala som aj olej, ochutila citrónovou šťavou a cukrom, diabetici a redukčné diéty nesladia vôbec, ev. môžu použiť vhodné umelé sladidlo, a výborný šalát bol hotový, nechala som ho ešte odpočinúť v chladničke, aby sa prepojili všetky chute a podávala som ho k pečenému bôčiku, je vhodný k akémukoľvek pečenému mäsu, či k rôznym cestovinám, ku klobáse, jaterniciam alebo aj sám o sebe, je jednoduchý a pomerne rýchlo hotový, má vynikajúcu chuť