Rýchly kapustový šalát s kápiou (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Máme radi rôzne kapustové šaláty, tento som pripravila ako obvykle, len so ho pre zmenu
obohatila nakladanou kápiou v oleji a ochutila miesto octu citrónovou šťavou.
4 - 6 porcie |
30 minút príprava |
Postup
- Pripravila som bielu hlávkovú kapustu,...
- ...odstránila som nepekné vrchné listy, rozkrojila som kapustu na štvrťky, odstránila som z nich tuhý koštiaľ,...
- ...každú štvrťku som pokrájala na pásy,...
- ...tie na tenké prúžky,...
- ...dala som pokrájanú kapustu do misy, osolila som ju, pridala som rascu, premiešala a nechala chvíľu odstáť, aby pustila šťavu a skrehla,...
- ...zatiaľ som očistila cibuľu, pokrájala som ju na tenké mesiačiky,...
- ...pridala som ich ku kapuste a znovu premiešala,...
- ...prichystala som citrónovú šťavu,...
- ...ku kapuste som primiešala červenú kápiu naloženú v oleji, pridala som aj olej, ochutila citrónovou šťavou a cukrom, diabetici a redukčné diéty nesladia vôbec, ev. môžu použiť vhodné umelé sladidlo, a výborný šalát bol hotový, nechala som ho ešte odpočinúť v chladničke, aby sa prepojili všetky chute a podávala som ho k pečenému bôčiku, je vhodný k akémukoľvek pečenému mäsu, či k rôznym cestovinám, ku klobáse, jaterniciam alebo aj sám o sebe, je jednoduchý a pomerne rýchlo hotový, má vynikajúcu chuť