Langoše

Rýchle a chutné jednoduché langoše

Autor receptu: didiana123

Najjednoduchšie a najchutnejšie langoše.

20
porcií
40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Múku nasypeme do misy. Pridáme rozmrvené droždie, soľ, troška cukru, sódu bikarbónu a prilejeme vlažnú vodu.
  2. Cesto miesime a podľa potreby dolievame vodu alebo dosypávame múku tak, aby nebolo cesto tuhé ani kašovité. Vymiesime mäkké jemné cesto, s ktorým sa nám bude dobre pracovať.
  3. Cesto prikryjeme a necháme nakysnúť cca 10-15 minút najlepšie na teplom mieste, aby dobre kyslo.
  4. Keď je cesto vykysnuté, jemne si naolejujeme pracovnú dosku. Cesto vyberieme a trháme po kusoch, z ktorých narobíme bochníčky ktoré necháme cca 15 minút odpočívať.
  5. Dáme si rozpáliť olej na vyprážanie. Olej skúšame tak, že odštipneme kúsok cesta a dáme do oleja. Keď vypláva hneď hore, olej je rozpálený.
  6. Zoberieme jeden bochník a naolejovanými rukami ho krúživými pohybmi roztiahneme do kruhového tvaru a vložíme do oleja. Smažíme z každej strany podľa potreby dozlatista.
  7. Dobrú chuť.