Langoše
	        Rýchle a chutné jednoduché langoše
	        Autor receptu: didiana123
	         
	        
	        Najjednoduchšie a najchutnejšie langoše.
| 		  
				  	  
				  	20 porcií  | 
				  	  
				  	40 minút príprava  | 
				  	  
				  	10 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Múku nasypeme do misy. Pridáme rozmrvené droždie, soľ, troška cukru, sódu bikarbónu a prilejeme vlažnú vodu. 
 - Cesto miesime a podľa potreby dolievame vodu alebo dosypávame múku tak, aby nebolo cesto tuhé ani kašovité. Vymiesime mäkké  jemné cesto, s ktorým sa nám bude dobre pracovať. 
 - Cesto prikryjeme a necháme nakysnúť cca 10-15 minút najlepšie na teplom mieste, aby dobre kyslo.
 - Keď je cesto vykysnuté, jemne si naolejujeme pracovnú dosku. Cesto vyberieme a trháme po kusoch, z ktorých narobíme bochníčky ktoré necháme cca 15 minút odpočívať. 
 - Dáme si rozpáliť olej na vyprážanie. Olej skúšame tak, že odštipneme kúsok cesta a dáme do oleja. Keď vypláva hneď hore, olej je rozpálený. 
 - Zoberieme jeden bochník a naolejovanými rukami ho krúživými pohybmi roztiahneme do kruhového tvaru a vložíme do oleja. Smažíme z každej strany podľa potreby dozlatista. 
 - Dobrú chuť.