Tofu
Rýchla večera vegan chilli sin carne (fotorecept)
Autor receptu: tinniadarko
Nie vždy sa nájde čas na zdĺhavé
varenie. Tento receptík “čo dom
dal” som stihla do 45 minút a veľmi
si pochutila, preto sa s ním chcem
podeliť.
2 porcie |
30-45 minút príprava |
Postup
- Tofu pokrájané na kocky osmažíme na oleji s malým množstvom vody a sójovej omáčky asi 5 minút pod pokrievkou.
- Pridáme fazuľu, kukuricu, nakrájanú papriku, paradajky, zmes korenín, cesnak a kakao (odporúčam klasické holandské kakao, nie Granko).
- Zmiešame spolu s tofu a varíme aspoň 15 - 25 minút za stáleho miešania.
- Podávame s ľubovoľnou prílohou (opečené zemiaky, chlieb či tortilla). Dobrú chuť !
- Kreativite sa medze nekladú môžete do korenia pridať rímsku rascu, bujón, červenú cibuľu (ja nie som ich veľký zástanca, preto som ich z môjho receptu vynechala). Do zeleninovej zmesi môžeme pridať na kocky nakrájanú mrkvu (prispôsobíme tomu aj dĺžku varenia) či kidney fazuľu, dochutiť ho môžete aj pár kvapkami limetky, podávať s avokádom.