Vajcia s paradajkami

Rýchla „shakshuka“

Autor receptu: luslyy

Rýchlo-raňajky keď máme doma úplne prázdnu chladničku, no aj tak treba niečo zjesť.

3
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hlavne je mať panvicu, pri ktorej máte istotu, že sa vám nič nepripečie lebo sa to nejakú dobu nebude dať miešať. Očistíme cibuľu a cesnak. Dáme na rozpálený olej v panvici a chvíľku orestujeme. Pridáme nakrájanú papriku - ja krájam na pásiky a potom ich predelím ešte na polku, ale každý nakrája podľa seba. Restujeme, kým paprika nezmäkne.
  2. Pridáme rascu, soľ, mleté čierne korenie a mletú červenú papriku. Zamiešame a pridáme paradajky (ja som ich mala rovno s bazalkou) Necháme 5 minút prebublať.
  3. Urobíme si v zmesi 3 jamky (alebo podľa toho, koľko chcete dať vajec). Rozklepneme do nich vajíčka, dáme na ne soľ a čierne korenie. Prikryjeme menšou pokrievkou tak, aby bola "na dne" a čakáme kým sa vajcia spravia. Trvá to cca 10 minút. Stačí otestovať vidličkou a podľa požadovanej konzistencie to vypnúť.
  4. Hotovo. Ja som posypala čerstvým koriandrom (ale to nemusí byť, len som ho potrebovala minúť :))