Vajcia s paradajkami
Rýchla „shakshuka“
Autor receptu: luslyy
Rýchlo-raňajky keď máme doma úplne prázdnu chladničku, no aj tak treba niečo zjesť.
3 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Hlavne je mať panvicu, pri ktorej máte istotu, že sa vám nič nepripečie lebo sa to nejakú dobu nebude dať miešať.
Očistíme cibuľu a cesnak.
Dáme na rozpálený olej v panvici a chvíľku orestujeme.
Pridáme nakrájanú papriku - ja krájam na pásiky a potom ich predelím ešte na polku, ale každý nakrája podľa seba.
Restujeme, kým paprika nezmäkne.
- Pridáme rascu, soľ, mleté čierne korenie a mletú červenú papriku.
Zamiešame a pridáme paradajky (ja som ich mala rovno s bazalkou)
Necháme 5 minút prebublať.
- Urobíme si v zmesi 3 jamky (alebo podľa toho, koľko chcete dať vajec).
Rozklepneme do nich vajíčka, dáme na ne soľ a čierne korenie.
Prikryjeme menšou pokrievkou tak, aby bola "na dne" a čakáme kým sa vajcia spravia. Trvá to cca 10 minút. Stačí otestovať vidličkou a podľa požadovanej konzistencie to vypnúť.
- Hotovo.
Ja som posypala čerstvým koriandrom (ale to nemusí byť, len som ho potrebovala minúť :))