Pizza
Rýchla pizza z hotového cesta
Autor receptu: redakcia
Keď je chuť na pizzu a málo času, zachráni vás hotové cesto na pizzu.* Tento polotovar je dobré mať doma poruke presne pre tieto prípady.
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút na 230 °C |
Postup
- Pizza cesto necháme aspoň polhodiny postáť pri izbovej teplote. Medzitým zmiešame rozmrazený vyžmýkaný špenát s trochou soli a pretlačeným cesnakom. Šampiňóny nakrájame na plátky.
- Cesto na pizzu rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na tretinu cesta dáme roztlačené lúpané paradajky, druhú tretinu potrieme kyslou smotanou a na zvyšnú tretinu dáme opäť paradajky.
- Celú pizzu posypeme nastrúhaným syrom. Na jednu paradajkovú časť rozložíme plátky slaniny a olivy, na druhú časť nakrájané šampiňóny s kukuricou. Na smotanovú časť dáme ochutený špenát a celú pizzu osolíme.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 230 °C asi 12–15 minút. Po upečení pizzu ozdobíme čerstvými lístkami bazalky a rukolou.