Foto: paulapa
Keď môže byť jedlo z jedného hrnca, tak môže byť aj z jednej panvice. Pre dvoch je to tak akurát.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
akékoľvek mäso, ja som použila rybu nakrájaš na menšie kúsky, okoreníš a osolíš. Ak si mladý, študent alebo vegetarián a nemáš Euráčiky, mäso môžeš vypustiť...
-
2
zeleninu vyberieš z mrazničky a otvoríš, aby si sa pri varení nezdržoval...
-
3
ryžu opláchneš horúcou vodou a necháš na sitku odkvapkať...
-
4
na pavnici si rozpáliš trochu oleja a mäso orestuješ, len toľko aby sa zatiahlo.... (vegetariáni a chudobní študenti bod 4 vynechajú)
-
5
pridáš zeleninu, zamiešaš....
-
6
a ihneď pridáš ryžu a zase zamiešaš....
-
7
a zaleješ horúcou vodou tak aby bolo všetko zakryté a ešte raz zamiešaš. Ešte rýchlo ochutnáš, ak treba dosolíš. Zakryješ a na slabom ohni varíš asi 30 minút. Výsledné jedlo má byť kompaktné, ryža lepkavá aby sa dala jesť paličkami....
-
8
Ak vieš môžeš jesť paličkami, ak nie vezmi si lyžicu. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu