Keď môže byť jedlo z jedného hrnca, tak môže byť aj z jednej panvice. Pre dvoch je to tak akurát.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
akékoľvek mäso, ja som použila rybu nakrájaš na menšie kúsky, okoreníš a osolíš. Ak si mladý, študent alebo vegetarián a nemáš Euráčiky, mäso môžeš vypustiť...
                                                     - 
                                                    2
                                                    
zeleninu vyberieš z mrazničky a otvoríš, aby si sa pri varení nezdržoval...
                                                     - 
                                                    3
                                                    
ryžu opláchneš horúcou vodou a necháš na sitku odkvapkať...
                                                     - 
                                                    4
                                                    
na pavnici si rozpáliš trochu oleja a mäso orestuješ, len toľko aby sa zatiahlo.... (vegetariáni a chudobní študenti bod 4 vynechajú)
                                                     - 
                                                    5
                                                    
pridáš zeleninu, zamiešaš....
                                                     - 
                                                    6
                                                    
a ihneď pridáš ryžu a zase zamiešaš....
                                                     - 
                                                    7
                                                    
a zaleješ horúcou vodou tak aby bolo všetko zakryté a ešte raz zamiešaš. Ešte rýchlo ochutnáš, ak treba dosolíš. Zakryješ a na slabom ohni varíš asi 30 minút. Výsledné jedlo má byť kompaktné, ryža lepkavá aby sa dala jesť paličkami....
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Ak vieš môžeš jesť paličkami, ak nie vezmi si lyžicu. Dobrú chuť!
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu