Foto: papkoska
Varí sa u nás na Vianoce, Silvestra aj Veľkú noc, pretože nikto nechce vajcovú polievku :-) Nikdy ju nestihnem začať variť skôr ako o Zobraziť celý popisVarí sa u nás na Vianoce, Silvestra aj Veľkú noc, pretože nikto nechce vajcovú polievku :-) Nikdy ju nestihnem začať variť skôr ako o 11.00, ale o 12.00 sú už pariace sa taniere na stole.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masti si opečieme kocky údeniny. Trvá to asi 5 minút. Zatiaľ si nakrájame cibuľu, pridáme k mäsu, opekáme ďalších 5 minút. Potom pridáme hladkú múku, zapražíme.
-
2
Pridáme červenú papriku, opečieme len chvíľočku, kým nerozvonia. Zalejeme asi 1,5 l vody.
-
3
Pridáme nakrájanú premytú kyslú kapustu, klobásu a koreniny, osolíme. Varíme spolu 20-30 minút. Keďže zároveň varíme šunku v pare a pečieme domáci koláč, otvoríme okno, nech majú aj okoloidúci zážitok :-)
-
4
Klobásu vyberieme, kto sa nudí, môže aj koreniny. Do misky si pripravíme kyslú smotanu. Pridáme niekoľko naberačiek vývaru z polievky, premiešame. Je to taká finta, aby sa nám smotana v polievke nesekla.
-
5
Rozmiešanú smotanu pridáme do hrnca spolu s jednou nakrájanou klobáskou, ešte spolu prehrejeme, ale len kým nedosiahneme bod varu. Podávame s domácim bielym koláčom. http://varecha.pravda.sk/recepty/biely-kolac-fotorecept/34320-recept.html
Diskusia k receptu