Rýchla kapustnica fotorecept

papkoska - fotkapapkoska, 30. marca 2013
Rýchla kapustnica (fotorecept)
Foto: papkoska

Varí sa u nás na Vianoce, Silvestra aj Veľkú noc, pretože nikto nechce vajcovú polievku :-) Nikdy ju nestihnem začať variť skôr ako o Zobraziť celý popisVarí sa u nás na Vianoce, Silvestra aj Veľkú noc, pretože nikto nechce vajcovú polievku :-) Nikdy ju nestihnem začať variť skôr ako o 11.00, ale o 12.00 sú už pariace sa taniere na stole.

6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
100 g
2 ks
2 PL
2 čl
500 g
5 guličiek
5 guličiek
2 ks
200 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Na masti si opečieme kocky údeniny. Trvá to asi 5 minút. Zatiaľ si nakrájame cibuľu, pridáme k mäsu, opekáme ďalších 5 minút. Potom pridáme hladkú múku, zapražíme.

    Rýchla kapustnica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme červenú papriku, opečieme len chvíľočku, kým nerozvonia. Zalejeme asi 1,5 l vody.

    Rýchla kapustnica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme nakrájanú premytú kyslú kapustu, klobásu a koreniny, osolíme. Varíme spolu 20-30 minút. Keďže zároveň varíme šunku v pare a pečieme domáci koláč, otvoríme okno, nech majú aj okoloidúci zážitok :-)

    Rýchla kapustnica (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Klobásu vyberieme, kto sa nudí, môže aj koreniny. Do misky si pripravíme kyslú smotanu. Pridáme niekoľko naberačiek vývaru z polievky, premiešame. Je to taká finta, aby sa nám smotana v polievke nesekla.

    Rýchla kapustnica (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozmiešanú smotanu pridáme do hrnca spolu s jednou nakrájanou klobáskou, ešte spolu prehrejeme, ale len kým nedosiahneme bod varu. Podávame s domácim bielym koláčom. http://varecha.pravda.sk/recepty/biely-kolac-fotorecept/34320-recept.html

    Rýchla kapustnica (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mariamka
nemam doma kapustu, takze az po Velkej Noci, dobre padne ako vyprostovak :) vyborne kombinacie, podobne varim vianocnu, len davam sladku smotanu, kapustnica nikdy nesklame :)
msulejova
nezvykneme na Veľkú noc kapustnicu ale asi si ju zajtra uvarím,také chute si mi narobila
evanaaa
Kapustnicu robievam dvakrát do roka - na Vianoce a na Veľkú noc. Takže mám plný hrniec, ale nedávam smotanu a nebola rýchla, dusila som najprv bravčové mäso. Je v nej aj údené, hríby a klobása a rozmýšľam dať časť z nej do pohárov a zavariť aby bolo aj do zásoby.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia