Rybie filé v čiernej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Pripajam recept na tuto velmi nezvycajnu omacku. Naucila som sa ju varit od svokry. Ona ju vzdy tradicne vari na vianoce. Prakticky stedra vecera u nej by nikdy nemohla byt bez tejto omacky.
2 porcie |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravime si suroviny; Orechy si nasekame, mandle prekrojime po dlzke. Susene slivky vykostkujeme, figy nakrajame na mensie kusky, prilozime hrozienka, slivkovy lekvar a malinovy dzem. Rybu osolime, okorenime a obalime v hladkej muke. Pernik na struhanie som si upiekla podla Sovkinho receptu.
- Do hrnca si dame maslo a olej. Nechame rozohriat a prudko opecieme rybie file. Potom pridame vsetky suroviny co sme si pripravili, pridame bobkovy list a zalejeme pivom a vinom.
- Nechame zovriet a za obcasneho premiesania varime asi 5-7 minut. Odlozime zo sporaka a ochutime citronovou stavou.
- Omacka ma nezvycajnu chut. Ked som ju jedla prvykrat vobec mi nechutila. Teraz uz s nou nemam problemy a mam ju celkom rada. Povodny recept sa vari s kaprom . Ja kapra nemam, tak pouzivam rybie file.