Medové rezy
Ruské medové rezy (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
20 porcií |
30 (+ odležanie) minút príprava |
7 minút na 180 °C |
Postup- Cesto: V hrnci rozpustíme a privedieme k varu maslo, med a cukor. Varíme 2-3 minúty. Pridáme lyžičku sódy bikarbóny. Zmes nám pekne zapení.
- Stiahneme z plameňa, necháme trochu vychladnúť a po jednom primiešame vajíčka.
- Pomocou varešky zapracujeme preosiatu múku, do ktorej sme pridali štipku soli.
- Vypracované cesto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky na hodinu odpočívať.
- Cesto by nemalo byť ani príliš studené ani teplé. Rozdelíme ho na 5 rovnakých častí.
- Každú časť cesta vyvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie na obdĺžnik o veľkosti 25x20 cm.
- Popicháme vidličkou a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C maximálne 6-7 minút. Cesto nesmie byť prepečené, po vytiahnutí z rúry má byť pružné a svetlé. Nakoniec si upečieme aj odrezky, budeme ich potrebovať na zdobenie. Upečené pláty necháme úplne vychladnúť.
- Krém si môžeme pripraviť aj deň vopred. Príprava je veľmi jednoduchá, do jednej misky nalejeme smotanu na šľahanie a kyslú smotanu. Ochutíme práškovým cukrom, kto má rád sladšie, môže pridať viac cukru, pridáme pár kvapiek vanilkovej arómy a vyšľaháme. Nezľaknite sa, ak bude krém redší, má to tak byť.
- Vychladnuté pláty potrieme teplým mliekom.
- Postupne prekladáme pláty vrstvou krému.
- Necháme si krém aj na boky a vrch. Krémom nešetríme.
- Upečené odrezky pomelieme.
- Rezy ozdobíme pomletými odrezkami a zákusok necháme v chladničke do druhého dňa.
- Pláty krásne zmäknú, nasajú vlhkosť z krému, cesto sa úplne rozplýva na jazyku. Sú fantastické, odporúčam vyskúšať.
|