Rožky s kyslým mliekom
Je to náš rodinný recept už celé generácie.
60
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto: Múku, kyslé mlieko, Palmarin zmiešame. Pripravené cesto necháme v chladničke 24 hodín.
- 2
Cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme a nakrájame na štvorce.
- 3
Naplníme lekvárom alebo pudingom a zrolujeme ako rožteky.
- 4
Dáme na suchý plech a pečieme na 180 °C približne 15 minút.
- 5
Upečené horúce rožky obaľujeme v práškovom cukre. Takto pripravené rožky podávame s kávou. Dobrú chuť.
Tiež plnené rožteky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
robím z pol kila múky..
sa mi vidí toho mlieka málo..
:-)
Nie netreba praškový cukor po upečení mu dá chuť.