Rolky zo pstruha s jarnou zeleninou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup- Pstruhy vykostíme. Filety zo pstruhov umyjeme a usušíme. Potom filety pokvapkáme citrónovou šťavou a okoreníme.
- Nakladáme slaninu, uvarené a nakrájané špargle, na plátky nakrájanú papriku, cibuľu, šampiňóny. Potom filety zo pstruhov rolujeme a špáradlom spájame.
- V panvici roztopíme maslo a pstruhové rolky z obidvoch strán asi 1–2 minúty opečieme. Potom rolky umiestnime do ohňovzdornej misky a dáme piecť do rúry predhriatej na 180 o C asi na 10 minút. Ozdobíme citrónovými kolieskami.
- NÁŠ TIP: Špargľa obsahuje draslík a aromatickú kyselinu asparágovú. Pomáha odvodňovať a znižuje krvný
tlak. Pozitívne vplýva aj na trávenie a vďaka jej pravidelnému užívaniu možno znížiť riziko rakoviny pečene.
|