Rolky zo pstruha s jarnou zeleninou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pstruhy vykostíme. Filety zo pstruhov umyjeme a usušíme. Potom filety pokvapkáme citrónovou šťavou a okoreníme.
  2. Nakladáme slaninu, uvarené a nakrájané špargle, na plátky nakrájanú papriku, cibuľu, šampiňóny. Potom filety zo pstruhov rolujeme a špáradlom spájame.
  3. V panvici roztopíme maslo a pstruhové rolky z obidvoch strán asi 1–2 minúty opečieme. Potom rolky umiestnime do ohňovzdornej misky a dáme piecť do rúry predhriatej na 180 o C asi na 10 minút. Ozdobíme citrónovými kolieskami.
  4. NÁŠ TIP: Špargľa obsahuje draslík a aromatickú kyselinu asparágovú. Pomáha odvodňovať a znižuje krvný tlak. Pozitívne vplýva aj na trávenie a vďaka jej pravidelnému užívaniu možno znížiť riziko rakoviny pečene.