Roláda z mletého mäsa so špenátom (fotorecept)
Autor receptu: mirkajan
Tento recept som našla na Facebooku vo forme videopostupu. Vyzeralo to dobre, tak som
vyskúšala a naozaj je to megadobré... Postup vyzerá síce zložito, ale chce to len trochu
zručnosti, dá sa to zvládnuť.
8 porcií |
20 minút príprava |
50 minút na 180/250 °C |
Postup
- Mleté mäso (ja som dala pol na pol hovädzie a bravčové) dobre premiešame so všetkými koreninami, strúhankou a 2 vajciami. Plech vystelieme alobalom a na alobal po celej ploche rukami ucapkáme do rovnomernej vrstvy mleté mäso.
- Na mleté mäso po celej ploche poukladáme plátky šunky, na ňu plátky tvrdého syra a celú plochu pokryjeme baby špenátom.
- Pomocou alobalu mleté mäso s náplňou zvinieme do rolády. Alobal znovu uložíme na plech a poukladáme naň plátky slaniny v dvoch radoch. Na slaninu uložíme roládu a pomocou alobalu obalíme celý povrch rolády plátkami slaniny.
- Roládu obalenú slaninou zabalíme do alobalu, uložíme na pekáč a pečieme pri 180 °C 30 min.
- Po 30 min. odstránime alobal, roládu podlejeme trochou vody a dopečieme pri 250 °C cca 20 minút. Po upečení krájame na plátky, my sme podávali so zemiakovou kašou a kapustovo-mrkvovým šalátom.
Roláda je dobrá aj studená, vtedy pri krájaní aj lepšie drží tvar. Dobrú chuť!