Roláda z mletého mäsa so špenátom (fotorecept)

Autor receptu: mirkajan

Tento recept som našla na Facebooku vo forme videopostupu. Vyzeralo to dobre, tak som vyskúšala a naozaj je to megadobré... Postup vyzerá síce zložito, ale chce to len trochu zručnosti, dá sa to zvládnuť.

8
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 180/250 °C

Suroviny

Postup

  1. Mleté mäso (ja som dala pol na pol hovädzie a bravčové) dobre premiešame so všetkými koreninami, strúhankou a 2 vajciami. Plech vystelieme alobalom a na alobal po celej ploche rukami ucapkáme do rovnomernej vrstvy mleté mäso.
  2. Na mleté mäso po celej ploche poukladáme plátky šunky, na ňu plátky tvrdého syra a celú plochu pokryjeme baby špenátom.
  3. Pomocou alobalu mleté mäso s náplňou zvinieme do rolády. Alobal znovu uložíme na plech a poukladáme naň plátky slaniny v dvoch radoch. Na slaninu uložíme roládu a pomocou alobalu obalíme celý povrch rolády plátkami slaniny.
  4. Roládu obalenú slaninou zabalíme do alobalu, uložíme na pekáč a pečieme pri 180 °C 30 min.
  5. Po 30 min. odstránime alobal, roládu podlejeme trochou vody a dopečieme pri 250 °C cca 20 minút. Po upečení krájame na plátky, my sme podávali so zemiakovou kašou a kapustovo-mrkvovým šalátom. Roláda je dobrá aj studená, vtedy pri krájaní aj lepšie drží tvar. Dobrú chuť!