Roláda dvoch stehien (fotorecept)

Autor receptu: pacun110

Rolády,rolády,rolády... Je ich nepreberné množstvo – plnené ovocím,zeleninou,mletým mäsom,vajíčkami,kyslou kapustou, uhorkami. Ale ktovie,či niekoho napadlo naplniť veľké stehno malým. Mňa teda hej!!!

4-6
porcie
40 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Postup

  1. najprv som si urobil miesto na linke aby som sa mohol plne a nerušene realizovať pri tvorbe nového receptu.
  2. nachystal som si základné veci,vykostil kuracie stehná,kosti a kožu som si nechal,morčacie som kúpil už vykostené,vyhrnul rukávy a dal sa do toho.
  3. morčacie stehno som rozvinul,hrubšiu vrstvu som ponakrajoval a do vzniknutých zárezov som votrel zmes oleja, dôkladne a nadrobno nakrájanej petržlenovej vňate,rozdrveného cesnaku,korenia a soli ,premiešanej v tej mištičke hore.
  4. natrel som ešte horčicu a položil vykostené,osolené a okorenené kuracie stehná.
  5. papriku som nakrájal na tenké pásiky,položil na mäso a malé zemiaky som si očistil.
  6. mäso som poriadne previazal aby mi z neho nič nevypadlo.
  7. roládu som osolil,okorenil ,porasťovil
  8. a opiekol na rozpálenej masti .
  9. preložil do zapekacej misy,pridal kuracie kosti,zakryl kožkami zo stehien,podlial výpekom a trochou vody.
  10. hodinu som roládu piekol v plne vyhriatej rúre a potom ešte pol hodinu odokryté do chrumkavého zapečenia.
  11. zemiaky som,celé,predvaril a potom opiekol na panvici.
  12. roláda po zbavení cverny,v reze....
  13. a roláda v kontexte sobotného obeda