Roláda dvoch stehien (fotorecept)
Autor receptu: pacun110
Rolády,rolády,rolády... Je ich nepreberné množstvo – plnené ovocím,zeleninou,mletým
mäsom,vajíčkami,kyslou kapustou, uhorkami. Ale ktovie,či niekoho napadlo naplniť veľké
stehno malým. Mňa teda hej!!!
4-6 porcie |
40 minút príprava |
90 minút na 200 °C |
Postup
- najprv som si urobil miesto na linke aby som sa mohol plne a nerušene realizovať pri tvorbe nového receptu.
- nachystal som si základné veci,vykostil kuracie stehná,kosti a kožu som si nechal,morčacie som kúpil už vykostené,vyhrnul rukávy a dal sa do toho.
- morčacie stehno som rozvinul,hrubšiu vrstvu som ponakrajoval a do vzniknutých zárezov som votrel zmes oleja, dôkladne a nadrobno nakrájanej petržlenovej vňate,rozdrveného cesnaku,korenia a soli ,premiešanej v tej mištičke hore.
- natrel som ešte horčicu a položil vykostené,osolené a okorenené kuracie stehná.
- papriku som nakrájal na tenké pásiky,položil na mäso a malé zemiaky som si očistil.
- mäso som poriadne previazal aby mi z neho nič nevypadlo.
- roládu som osolil,okorenil ,porasťovil
- a opiekol na rozpálenej masti .
- preložil do zapekacej misy,pridal kuracie kosti,zakryl kožkami zo stehien,podlial výpekom a trochou vody.
- hodinu som roládu piekol v plne vyhriatej rúre a potom ešte pol hodinu odokryté do chrumkavého zapečenia.
- zemiaky som,celé,predvaril a potom opiekol na panvici.
- roláda po zbavení cverny,v reze....
- a roláda v kontexte sobotného obeda