Rizoto

Rizoto s morčacím mäsom a cuketou

Autor receptu: podravka

Farebné rizoto s paprikou, cuketou a morčacím mäsom je tým pravým osviežením nielen v lete.

4
porcie
35 minút
príprava

Postup

  1. Morčacie mäso nakrájame na kocky, dochutíme soľou, korením a necháme chvíľu postáť.
  2. Cibuľku nakrájame na krúžky a papriku s cuketou na kocky.
  3. Bujónové kocky vložíme do 1 l vriacej vody a varíme 3 minúty.
  4. Morčacie mäso opečieme na polovičnom množstve masla v hlbšej a väčšej panvici.
  5. Pridáme cibuľu, papriku a cuketu. Všetko spolu krátko osmažíme a pridáme Lagris ryžu arborio.
  6. Ryžu podlievame bujónovým vývarom a varíme na miernom ohni.
  7. Keď je ryža uvarená "al dente", zamiešame do nej zvyšné maslo. Posypeme parmezánom, petržlenovou vňaťou a podávame.