Rizoto s cviklou a bielou rybou

Autor receptu: slawek

Dnes vám ponúkam nový recept, vyznačujúci sa nezvyčajnou kombináciou surovín. Rizoto z cvikly a bielej ryby prekvapí nečakane prijemnou chuťou i príťažlivým vzhľadom.

4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie
  2. Cibuľu pokrájame na drobné kocky a na panvici s rozpáleným olejom osmažíme do sklovita, nemá byt usmažená. Pridáme strúčik cesnaku a spolu smažíme ešte asi 3 minúty.
  3. Pridáme ryžu
  4. a víno, premiešame a približne 5 minút povaríme.
  5. Cviklu ošúpeme a postrúhame na strúhadle s veľkými otvormi. Vložíme ju do vriaceho vývaru a ten opäť privedieme do varu. Pridáme roztlačený strúčik cesnaku a vývar na slabom ohni varíme ďalej. Aby sa zachovala červená farba cvikly, pridáme lyžicu citrónovej šťavy alebo octu.
  6. Postupne po lyžiciach prilievame vývar s uvarenou a postrúhanou cviklou a za stáleho miešania varíme kým sa tekutina vstrebáva (asi 25-30 minút). V zásade by sme mali minúť všetok vyvar. Repa má byt celkom mäkká a ryža má mať konzistenciu al dente. Na záver pridáme majoránku, podľa chuti dosolíme a dokoreníme a môžeme podávať.
  7. Rybie filety posolíme a okoreníme. Osmažíme ich na panvici s rozpáleným olejom a keď sú hotové, odložíme ich na teplé miesto.
  8. Servírujeme tak, že na tanier umiestnime kôpku rizota a na vrch položíme rybie filety.