Rizoto s cviklou a bielou rybou
Autor receptu: slawek
Dnes vám ponúkam nový recept, vyznačujúci sa nezvyčajnou kombináciou surovín. Rizoto
z cvikly a bielej ryby prekvapí nečakane prijemnou chuťou i príťažlivým vzhľadom.
4 porcie |
40 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ingrediencie
- Cibuľu pokrájame na drobné kocky a na panvici s rozpáleným olejom osmažíme do sklovita, nemá byt usmažená. Pridáme strúčik cesnaku a spolu smažíme ešte asi 3 minúty.
- Pridáme ryžu
- a víno, premiešame a približne 5 minút povaríme.
- Cviklu ošúpeme a postrúhame na strúhadle s veľkými otvormi. Vložíme ju do vriaceho vývaru a ten opäť privedieme do varu. Pridáme roztlačený strúčik cesnaku a vývar na slabom ohni varíme ďalej. Aby sa zachovala červená farba cvikly, pridáme lyžicu citrónovej šťavy alebo octu.
- Postupne po lyžiciach prilievame vývar s uvarenou a postrúhanou cviklou a za stáleho miešania varíme kým sa tekutina vstrebáva (asi 25-30 minút). V zásade by sme mali minúť všetok vyvar. Repa má byt celkom mäkká a ryža má mať konzistenciu al dente. Na záver pridáme majoránku, podľa chuti dosolíme a dokoreníme a môžeme podávať.
- Rybie filety posolíme a okoreníme. Osmažíme ich na panvici s rozpáleným olejom a keď sú hotové, odložíme ich na teplé miesto.
- Servírujeme tak, že na tanier umiestnime kôpku rizota a na vrch položíme rybie filety.