Ríbezľová torta
Ríbezľová torta

Ríbezľová torta s Cassis likérom

Lucia Mišková
cukrárka Roset Boutique Hotela v Bratislave, 29. marca 2018
Ríbezľová torta s Cassis likérom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
14
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

Korpus:
150 g
80 g
Krém:
250 ml
400 g
200 g
250 ml
1 ks
20 g
80 ml (Cassis)
Poleva:
250 g
180 g
8 g




Postup

  1. 1

    Korpus: Sušienky rozmixujeme s maslom a vysypeme na papierom vystlanú formu s priemerom 26 cm. Utlačíme a dáme do chladničky.

  2. 2

    Krém: Želatínu namočíme do studenej vody. Pyré, cukor, vanilkovú dreň a Cassis dáme variť. Pred bodom varu vypneme a zamiešame vyžmýkanú želatínu. Do šľahača dáme krémový syr, prilejeme ochutené pyré, miešame, pokým nevychladne. Vyšľaháme smotanu a opatrne premiešame ku krému. Krém vylejeme do formy na sušienkový korpus. Dáme stuhnúť na dve hodiny.

  3. 3

    Poleva: Želatínu namočíme do studenej vody. Zohrejeme pyré s cukrom, až kým sa neroztopí. Primiešame vyžmýkanú želatínu. Vychladnutú polevu vylejeme na tortu. Dáme do chladničky na tri hodiny.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia