Ríbezľová torta s Cassis likérom
Lucia Mišková
cukrárka Roset Boutique Hotela v Bratislave, 29. marca 2018
cukrárka Roset Boutique Hotela v Bratislave, 29. marca 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
14
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
| Korpus: | |
| 150 g |
|
| 80 g |
|
| Krém: | |
| 250 ml |
|
| 400 g |
|
| 200 g |
|
| 250 ml |
|
| 1 ks |
|
| 20 g |
|
| 80 ml (Cassis) |
|
| Poleva: | |
| 250 g |
|
| 180 g |
|
| 8 g |
|
Postup
-
1
Korpus: Sušienky rozmixujeme s maslom a vysypeme na papierom vystlanú formu s priemerom 26 cm. Utlačíme a dáme do chladničky.
- 2
Krém: Želatínu namočíme do studenej vody. Pyré, cukor, vanilkovú dreň a Cassis dáme variť. Pred bodom varu vypneme a zamiešame vyžmýkanú želatínu. Do šľahača dáme krémový syr, prilejeme ochutené pyré, miešame, pokým nevychladne. Vyšľaháme smotanu a opatrne premiešame ku krému. Krém vylejeme do formy na sušienkový korpus. Dáme stuhnúť na dve hodiny.
- 3
Poleva: Želatínu namočíme do studenej vody. Zohrejeme pyré s cukrom, až kým sa neroztopí. Primiešame vyžmýkanú želatínu. Vychladnutú polevu vylejeme na tortu. Dáme do chladničky na tri hodiny.
Tiež ríbezľová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu