Rezne naopak fotorecept

pusta - fotkapusta, 3. júla 2011
Rezne naopak (fotorecept)
Foto: pusta

Máme radi ako sa vraví rezeň s rezňom. Dnes som ich obalila v trojobale v opačnom poradí. Najprv v strúhanke, potom vo vajíčkach, napokon Zobraziť celý popisMáme radi ako sa vraví rezeň s rezňom. Dnes som ich obalila v trojobale v opačnom poradí. Najprv v strúhanke, potom vo vajíčkach, napokon v múke a vypražila som ich na oleji. Na dno pekáča som uložila kolieska cibule, na ňu som dala rezne a znovu kolieska cibule, podlialla som ich mäsovým vývarom a 30 minút som ich ešte v trúbe zapiekla. Takto pripravujem aj rezne z iného mäsa ako napr. kuracie, hovädzie...ale potom prispôsobím dlžku zapekania. Podávam so zemiakmi a rôznymi šalátmi zo zeleniny.

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 80oprážanie, 170 zap °C

Suroviny

6 ks rezne - môž byť aj z iného mäsa
2-3 ks podľa veľkosti vajec
p.p
p.p
podľa chuti
podľa chuti
200 ml
1-2 ks podľa veľkosti
250 ml /1 naberačkaú
600 g
p.p
50 g
1/2 zväzku
2 ks stredne veľká
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Mäsové rezne môžu byť bravčové - karé, stehno, pliecko, kuracie a morčacie - prsia alebo stehno, hovädzie alebo z iného mäsa. Bravčové rezne som narezala po obvode, osolila som ich, okorenila mletým čiernym korením a nechala som ich asi hodinu odpočívať.

    Rezne naopak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu som pokrájala na kolieska o hrúbke 1-2 mm.

    Rezne naopak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rezeň som položila do strúhanky, ktorú som do neho vtlačila rukou, strúhanku som nevklepávala.

    Rezne naopak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    To isté som spravila aj z druhej strany, ked som rezeň v strúhanke otočila.

    Rezne naopak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rezne som postupne obalila v rozšľahaných, mierne osolených vajíčkach...

    Rezne naopak (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...a napokon v múke.

    Rezne naopak (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Obalrené rezne som ihned opražila z rozohriatom oleji na jednej...

    Rezne naopak (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...i druhej strane do zlatočervenej farby. Neoprážám ich z prudka, ale na strednom plameni, lebo sa budú ešte zapekať v trúbe.

    Rezne naopak (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na spodok pekáča uložím kolieska cibule, na ne položím vypražené rezne a znovu kolieska cibule, ktorá dá rezňom výbornú chuť.

    Rezne naopak (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Zohriala som domáci kurací vývar a podliala som rezne jednou veľkou naberačkou vývaru. Možno použiť aj iný mäsový vývar alebo bujon z kocky. Ak vývar nie je dostatočne mastný, na každý rezeň pridám ešte tenký plátok masla.

    Rezne naopak (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Rezne zapekám v trúbe vyhriatej na 170 stupňov 20 -30 minút v závislosti od trúby, kým cibuľa nechytí zlatistú farbu , nemá byť surová, ale ani pripálená. Ako prílohu som podávala nové zemiaky, ktoré som uvarila aj s umytou šupkou v osolenej vode. Pokrájala som ich na 0,5 cm hrubé kolieska, omastila čerstvým maslom a posypala posekanou petržlenovou vňaťou.

    Rezne naopak (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Dnes som rezne podávala s čestvou, neolúpanou uhorkou, pokrájanou na kolieska a každý si ich pokvapkal so sladko-kyslým octovo-cesnakovým dressingom podľa vlastnej chuti.

    Rezne naopak (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

coldbery
Takto urobené rezne už robím roky , ale s tým rozdielom, že nedávam do múky ...posledné su vajíčka a tak ich jemne vypražim ...podlejem vývarom a šup do rury....ale nabudúce to skúsim tvojou metodou.....:-)))
jarunka
Ja som taketo rezne este nerobila, musim to raz vyskusat. Znie to velmi dobre.
kimlo
Voľakedy dávali podobný recept "Řízky naruby" v receptári v ČT. Rezne sa potrú z jednej strany pretlačeným cesnakom, obalia najprv v strúhanke a potom vo vajci a osmažia. Nepodlieva sa vývarom, ale sa dávajú na dno zapekacej misy a na rezne plátky údenej slaninky. Koliesko cibule ide na každý rezeň. Robievam to, je to veľmi dobré.
svetlana9
v y n i k a j ú c o - až sem cítim ich vôňu - ukladám do KK
martulka1
Robievam podobné rezne,len korenenu časť potriem ešte horčicou a obaľujem len v struhanke a vajci.Na rezne poukladam slaninu cibuľu a kys. uhorky a zalejem 2ks bujonu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia