Rezne naopak (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Máme radi ako sa vraví rezeň s rezňom. Dnes som ich obalila v trojobale v opačnom poradí. Najprv v strúhanke, potom vo vajíčkach, napokon v múke a vypražila som ich na oleji. Na dno pekáča som uložila kolieska cibule, na ňu som dala rezne a znovu kolieska cibule, podlialla som ich mäsovým vývarom a 30 minút som ich ešte v trúbe zapiekla. Takto pripravujem aj rezne z iného mäsa ako napr. kuracie, hovädzie...ale potom prispôsobím dlžku zapekania. Podávam so zemiakmi a rôznymi šalátmi zo zeleniny.

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 80oprážanie, 170 zap °C

Suroviny

Postup

  1. Mäsové rezne môžu byť bravčové - karé, stehno, pliecko, kuracie a morčacie - prsia alebo stehno, hovädzie alebo z iného mäsa. Bravčové rezne som narezala po obvode, osolila som ich, okorenila mletým čiernym korením a nechala som ich asi hodinu odpočívať.
  2. Cibuľu som pokrájala na kolieska o hrúbke 1-2 mm.
  3. Rezeň som položila do strúhanky, ktorú som do neho vtlačila rukou, strúhanku som nevklepávala.
  4. To isté som spravila aj z druhej strany, ked som rezeň v strúhanke otočila.
  5. Rezne som postupne obalila v rozšľahaných, mierne osolených vajíčkach...
  6. ...a napokon v múke.
  7. Obalrené rezne som ihned opražila z rozohriatom oleji na jednej...
  8. ...i druhej strane do zlatočervenej farby. Neoprážám ich z prudka, ale na strednom plameni, lebo sa budú ešte zapekať v trúbe.
  9. Na spodok pekáča uložím kolieska cibule, na ne položím vypražené rezne a znovu kolieska cibule, ktorá dá rezňom výbornú chuť.
  10. Zohriala som domáci kurací vývar a podliala som rezne jednou veľkou naberačkou vývaru. Možno použiť aj iný mäsový vývar alebo bujon z kocky. Ak vývar nie je dostatočne mastný, na každý rezeň pridám ešte tenký plátok masla.
  11. Rezne zapekám v trúbe vyhriatej na 170 stupňov 20 -30 minút v závislosti od trúby, kým cibuľa nechytí zlatistú farbu , nemá byť surová, ale ani pripálená. Ako prílohu som podávala nové zemiaky, ktoré som uvarila aj s umytou šupkou v osolenej vode. Pokrájala som ich na 0,5 cm hrubé kolieska, omastila čerstvým maslom a posypala posekanou petržlenovou vňaťou.
  12. Dnes som rezne podávala s čestvou, neolúpanou uhorkou, pokrájanou na kolieska a každý si ich pokvapkal so sladko-kyslým octovo-cesnakovým dressingom podľa vlastnej chuti.