tento recept mám veľmi dávno, patrí medzi moje najobľúbenejšie. Vyskúšajte, neobanujete...
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
6 ks |
|
30 dkg |
|
30 dkg |
|
za hrsť |
|
plnka: | |
2 ks |
|
15 dkg |
|
2 lyžice |
|
1 lyžica |
|
1 bal. |
|
1 lyžica |
|
250 g |
|
100 g |
|
30-35 g |
|
|
Postup
-
1
Ušľaháme bielky s cukrom do peny, pridáme žĺtka, orechy a strúhanku. Plech vyložíme tortovými oplátkami, môže sa natenko natrieť malinovým alebo ríbezľovým lekvárom a na to natrieme cesto. Po upečení a vychladnutí natrieme krémom a navrch dáme čokoládovú polevu
- 2
krém: vajcia, práškový, vanilkový cukor, vodu, kávu a kakao šľaháme nad parou až kým nezhustne (25-30 min.). Odložíme, občas premiešame až kým nevychladne. Maslo vyšľaháme do peny, postupne pridávame vychladnutý krém a dobre zašľaháme. Natrieme na upečené cesto a navrch čokoládovú polevu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu