Ratatouille (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Dnes som doniesla zo záhrady prvé dve cukiny. V tomto teple privítam niečo ľahšie k obedu. Do tohoto jedla by sa bol hodil aj baklažán , no ten mi ešte len kvitne.

4
porcie
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistila som mrkvu , petržlen , zemiaky a cibuľu s cesnakom.Cukiny som len umyla. Paradajky som sparila a stiahla z kože. Mrkvu a petržlen som nakrájala na kolieska.
  2. Všetku zeleninu som nakrájala na väčšie kúsky. Aj cibuľu.Cesnak som nakrájala na plátky. Posekala som kôpor , petržlenovú vňať. a mätu. Citrónovú trávu som narezala asi na 10 cm . Na dvoch pl oleja som všetku zeleninu dusila s troškou vody asi 15 minút. Nie je treba dlhšie, aby nebola zelenina rozvarená. Zeleninu som osolila , pridala som pálivú mletú papriku.
  3. Šalát som spravila z čínskej kapusty , nastrúhala som do nej jednu mrkvu. Nakrájala som červenú papriku.
  4. Cibuľu a nakoniec som pridala aj rajčinu.
  5. Šalát som dochutila šalátovým korením , olivovým olejom , soľou