Raňajková tortilla
Foto: siuuu
Tortilly robievam najčastejšie plnené grilované (quesadilla), ako rýchlu večeru ale občas pripravím aj takúto u nás takmer výlučne raňajkovú verziu na studeno... väčšinou Zobraziť celý popisTortilly robievam najčastejšie plnené grilované (quesadilla), ako rýchlu večeru ale občas pripravím aj takúto u nás takmer výlučne raňajkovú verziu na studeno... väčšinou s plnkou čo dom dal. Tentoraz s domácou chrenovou nátierkou, čerstvým špenátom, šunkou a syrom.
porcie
príprava
Suroviny
2 ks |
|
100 g hustý |
|
1-2 PL neochutená |
|
podľa chuti (čerstvý alebo sterilizovaný) |
|
1-2 hrste (čerstvý) |
|
6 plátkov |
|
4 plátky (kvalitná) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme nátierku zmiešaním jogurtu, Lučiny a chrenu, ochutíme soľou a korením. Môžete samozrejme použiť aj samotnú Lučinu s chrenom + soľ, korenie.
- 2
Tortilly (ja používam celozrnné) potrieme nátierkou, obložíme špenátom, šunkou a syrom - jednotlivé vrstvy môžete jemne potrieť nátierkou (mne nezvýšilo tentoraz) a zrolujeme - čo najpevnejšie, zabalíme do potravinárskej fólie a necháme najlepšie cez noc v chladničke odležať.
- 3
Ráno rozbalíme, pokrájame a máme chutné raňajky.
Tiež plnené tortilly:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu