Plnené tortilly
Plnené tortilly

Raňajková tortilla

siuuu - fotkasiuuu, 11. februára 2021
Raňajková tortilla
Foto: siuuu

Tortilly robievam najčastejšie plnené grilované (quesadilla), ako rýchlu večeru ale občas pripravím aj takúto u nás takmer výlučne raňajkovú verziu na studeno... väčšinou s plnkou čo dom dal. Tentoraz s domácou chrenovou nátierkou, čerstvým špenátom, šunkou a syrom.

2-3
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

2 ks
100 g hustý
1-2 PL neochutená
podľa chuti (čerstvý alebo sterilizovaný)
1-2 hrste (čerstvý)
6 plátkov
4 plátky (kvalitná)
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme nátierku zmiešaním jogurtu, Lučiny a chrenu, ochutíme soľou a korením. Môžete samozrejme použiť aj samotnú Lučinu s chrenom + soľ, korenie.

  2. 2

    Tortilly (ja používam celozrnné) potrieme nátierkou, obložíme špenátom, šunkou a syrom - jednotlivé vrstvy môžete jemne potrieť nátierkou (mne nezvýšilo tentoraz) a zrolujeme - čo najpevnejšie, zabalíme do potravinárskej fólie a necháme najlepšie cez noc v chladničke odležať.

  3. 3

    Ráno rozbalíme, pokrájame a máme chutné raňajky.

Diskusia k receptu