Plnené tortilly
Raňajková tortilla
Autor receptu: siuuu
Tortilly robievam najčastejšie
plnené grilované (quesadilla), ako
rýchlu večeru ale občas pripravím aj
takúto u nás takmer výlučne
raňajkovú verziu na studeno...*
väčšinou s plnkou čo dom dal.
Tentoraz s domácou chrenovou
nátierkou, čerstvým špenátom,
šunkou a syrom.
2-3 porcie |
15 minút príprava |
Postup
- Najskôr si pripravíme nátierku zmiešaním jogurtu, Lučiny a chrenu, ochutíme soľou a korením. Môžete samozrejme použiť aj samotnú Lučinu s chrenom + soľ, korenie.
- Tortilly (ja používam celozrnné) potrieme nátierkou, obložíme špenátom, šunkou a syrom - jednotlivé vrstvy môžete jemne potrieť nátierkou (mne nezvýšilo tentoraz) a zrolujeme - čo najpevnejšie, zabalíme do potravinárskej fólie a necháme najlepšie cez noc v chladničke odležať.
- Ráno rozbalíme, pokrájame a máme chutné raňajky.