Ramen
Ramen s tofu
Autor receptu: lunter
Lahodný vegánsky ramen s bohatým vývarom, chrumkavým tofu, hubami shiitake a čerstvou zeleninou. Spojenie ázijských
chutí, ktoré zahreje a zasýti. Ideálny na zdravý obed či večeru plnú umami.
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Zeleninový vývar privedieme do varu spolu so sójovou omáčkou, ryžovým octom, bielym korením a kombu. Necháme 10 minút povariť.
- Kombu vyberieme a vývar udržiavame teplý na miernom ohni.
- V miske zmiešame na kocky nakrájané tofu s kukuričným škrobom, kým nie je rovnomerne obalené.
- Na panvici zohrejeme sezamový olej na strednom ohni a opečieme kocky tofu zo všetkých strán do zlatohneda a do chrumkava (asi 5-7 minút).
- Opečené tofu vyberieme z panvice a posypeme opečenými sezamovými semienkami.
- Na tej istej panvici krátko orestujeme na plátky nakrájané huby shiitake a na polovice rozkrojený bok choy, kým nezmäknú (asi 3 minúty).
- Ramen rezance uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme a prepláchneme teplou vodou, aby sme odstránili prebytočný škrob.
- Uvarené rezance rozdelíme do servírovacích misiek a zalejeme horúcim vývarom.
- Navrch poukladáme chrumkavé tofu, huby shiitake, bok choy, bambusové výhonky a nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a podávame.