Ramen

Ramen s tofu

Autor receptu: lunter

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zeleninový vývar privedieme do varu spolu so sójovou omáčkou, ryžovým octom, bielym korením a kombu. Necháme 10 minút povariť.
  2. Kombu vyberieme a vývar udržiavame teplý na miernom ohni.
  3. V miske zmiešame na kocky nakrájané tofu s kukuričným škrobom, kým nie je rovnomerne obalené.
  4. Na panvici zohrejeme sezamový olej na strednom ohni a opečieme kocky tofu zo všetkých strán do zlatohneda a do chrumkava (asi 5-7 minút).
  5. Opečené tofu vyberieme z panvice a posypeme opečenými sezamovými semienkami.
  6. Na tej istej panvici krátko orestujeme na plátky nakrájané huby shiitake a na polovice rozkrojený bok choy, kým nezmäknú (asi 3 minúty).
  7. Ramen rezance uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme a prepláchneme teplou vodou, aby sme odstránili prebytočný škrob.
  8. Uvarené rezance rozdelíme do servírovacích misiek a zalejeme horúcim vývarom.
  9. Navrch poukladáme chrumkavé tofu, huby shiitake, bok choy, bambusové výhonky a nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a podávame.