Foto: elysa
Obyčajná sýta polievka pre tých, čo radi oberajú kostičky... Varievam ju z morčacích krkov, alebo drobov z kačíc a husí, ktoré si postupne v Zobraziť celý popisObyčajná sýta polievka pre tých, čo radi oberajú kostičky... Varievam ju z morčacích krkov, alebo drobov z kačíc a husí, ktoré si postupne v mrazničke našetrím.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Teraz som mala tieto kusy krkov: 2 morčacie, 1 husí, 1kačací krk, sdrce a žalúdok z husi. Umyla som ich a očistila.
-
2
Krky sú dlhé, tak ich presekujem na polovice.
-
3
Vložím ich do hrnca zo studenou vodou a dám pomaly variť.
-
4
Zatiaľ som si nakrájala mladú kapustu.
-
5
Keď polievka zovrie, pozbierame "šuminy", pridáme asi 1 PL soli a pomaly varíme asi 1 hodinu. Šuminy zbierame podľa potreby.
-
6
Po hodine pridáme pokrájanú kapustu a podľa potreby dolejeme vodu, alebo vývar.
-
7
Teraz pridávam aj cibuľu pokrájanú na drobno.
-
8
Po ďalšej približne 0,5 hodine pichnem vidličkou do mäsa, ak nie je mäkké, ešte nechám variť, ak je mäkké tak pokračujem, pridám rajčinový pretlak.
-
9
Pripravím klasickú zápražku- na roztopenej masti opražím múku, pridám mletú sladkú papriku a zalejem studenou vodou, dobre rozmiešam a vlejem do polievky.
-
10
Od istého času používam na zápražky, obaľovanie mäsa a časť múky v pečení nahrádzam ovsennou múkou.
-
11
Polievku necháme prejsť varom a dochutíme podľa svojej chuti- soľou a mletým čiernym korením.
Diskusia k receptu