Bravčová krkovička

Ragú z bravčovej krkovičky s fazuľou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Postup

  1. Bravčovú krkovičku nakrájame na rezance. Osolíme, okoreníme mletým korením a na rozohriatom oleji orestujeme. Vyberieme z panvice na tanier.
  2. Vo výpeku orestujeme na prúžky nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridáme nakrájaný cesnak, roztlačené paradajky a nadrobno nakrájanú čili papričku. Pridáme opečené mäso a dusíme asi 20 minút, kým nie je mäso mäkké. Ak treba, podlejeme vodou alebo vývarom.
  3. Tesne pred dokončením pridáme uvarenú fazuľu a necháme prevrieť. Ochutíme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžeme podávať so zemiakovými šúľancami alebo s ryžou.