Ragú v chlebovej miske

Andrej Hurajt
executive chef spoločnosti TRINITY Hotels, 22. decembra 2013
Ragú v chlebovej miske
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g (môžu byť aj mrazené)
200 g
185 g
400 g
3 g
100 g
400 ml
50 ml
Chlieb:
370 g
120 g
1 čl
12 g
1 čl
1 čl
1 pl
1 čl
220 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Chlieb: Do misy dáme múku, nastrúhané uvarené zemiaky, droždie, cukor, rascu, olej, ocot a vlažnú vodu a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Cesto po vykysnutí rozdelíme na štyri časti a vypracujeme bochníky, ktoré zase necháme podkysnúť, preložíme ich na plech a dáme do rozohriatej rúry na 180 °C na 25 – 30 minút. Po vybratí odrežeme vrch, vnútro vydlabeme a môžeme naplniť. Dozdobíme pórovou slamou.

  2. 2

    Ragú: Na oleji dozlata opražíme cibuľku s cesnakom, pridáme hríby, gaštany, opečieme ich, pridáme nakrájaný pór, zľahka premiešame, podlejeme hnedou omáčkou a privedieme do varu. Primiešame maslo, dochutíme a pridáme smotanu.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: