Ragú v chlebovej miske
Andrej Hurajt
executive chef spoločnosti TRINITY Hotels, 22. decembra 2013
executive chef spoločnosti TRINITY Hotels, 22. decembra 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
500 g (môžu byť aj mrazené) |
|
200 g |
|
185 g |
|
400 g |
|
3 g |
|
100 g |
|
400 ml |
|
50 ml |
|
|
|
|
|
Chlieb: | |
370 g |
|
120 g |
|
1 čl |
|
12 g |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
1 pl |
|
1 čl |
|
220 ml |
|
Postup
-
1
Chlieb: Do misy dáme múku, nastrúhané uvarené zemiaky, droždie, cukor, rascu, olej, ocot a vlažnú vodu a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Cesto po vykysnutí rozdelíme na štyri časti a vypracujeme bochníky, ktoré zase necháme podkysnúť, preložíme ich na plech a dáme do rozohriatej rúry na 180 °C na 25 – 30 minút. Po vybratí odrežeme vrch, vnútro vydlabeme a môžeme naplniť. Dozdobíme pórovou slamou.
- 2
Ragú: Na oleji dozlata opražíme cibuľku s cesnakom, pridáme hríby, gaštany, opečieme ich, pridáme nakrájaný pór, zľahka premiešame, podlejeme hnedou omáčkou a privedieme do varu. Primiešame maslo, dochutíme a pridáme smotanu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu