Ragú v chlebovej miske

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Chlieb: Do misy dáme múku, nastrúhané uvarené zemiaky, droždie, cukor, rascu, olej, ocot a vlažnú vodu a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Cesto po vykysnutí rozdelíme na štyri časti a vypracujeme bochníky, ktoré zase necháme podkysnúť, preložíme ich na plech a dáme do rozohriatej rúry na 180 °C na 25 – 30 minút. Po vybratí odrežeme vrch, vnútro vydlabeme a môžeme naplniť. Dozdobíme pórovou slamou.
  2. Ragú: Na oleji dozlata opražíme cibuľku s cesnakom, pridáme hríby, gaštany, opečieme ich, pridáme nakrájaný pór, zľahka premiešame, podlejeme hnedou omáčkou a privedieme do varu. Primiešame maslo, dochutíme a pridáme smotanu.